fbpx

“Аватар 2”: най-гледаният филм у нас по Коледа

Продължението на излезлия преди 13 години филм на Джеймс Камерън “Аватар: Природата на водата” продължава да печели нова публика и по време на коледните празници, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, съобщава БТА. Битката на На`ви, представена в три формата – 3D, IMAX и 4DX, е гледана от вече 151 803 зрители и има 2 132 000 лева приходи за десетте дни у нас.

Първата премиера от миналия петък – “Котаракът в чизми 2”, продължение на филма от 2011 година,  е на втора позиция. Търсенето на Последното желание с цел възстановяване на изгубените животи от Котарака в чизми е привлякло 13 748 зрители в първите три дни от премиерата му, а приходите от билетите им са 162 192 лева.

На трета позиция е втората премиера от миналия уикенд – “I Wanna Dance with Somebody: Филмът за Уитни Хюстън”. Биографичната творба за живота на звездата от 1963 до 2012 година, в която са преплетени и голяма част от хитовете й, е със 1 180 зрители и 15 233 лева приходи.

Четвърто място заема “Лешникотрошачката и вълшебната флейта”. Руската анимация за прекрасната Мари, която попада във вълшебното кралство, завладяно от хитри мишки, е вече трета седмица в кината, като са я гледали 18 633 зрители и има 184 503 лева приходи.

Пети по ред е екшънът “Брутална нощ”, който преплита приказката за Дядо Коледа и историята за добре планиран въоръжен обир. Помощта, която можещият всичко старец оказва на малкото момиче, за да го спаси от бандитите, е видяна на екран от 24 111 зрители и има 280 544 лева приходи от билетите им.

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече