fbpx

Адаптирани приказки с Джани Родари учат децата да четат

Прочитът на първата книга е един от най-вълнуващите моменти както за децата, така и за техните родители. А какъв по-добър гид в света на буквите от обичания Джани Родари?

Новата поредица „Приказки за най-малките с маестро Джани Родари“ (ИК „Сиела“) адаптира някои от най-обичаните класически истории на великия италиански разказвач за деца, които тепърва се учат да разпознават буквите. А всяка история е придружена от оригиналните илюстрации на известни художници, които превръщат приказките в истинско приключение.

„Приказки за най-малките с маестро Джани Родари: Наследството на мишока“ и „Приказки за най-малките с маестро Джани Родари: Игри в джунглата“ са първите две книжки от поредицата, съхранила неподражаемите въображение и чувство за хумор на любимия италиански писател, с когото са израснали поколения читатели по целия свят. А оформлението, дело на Терез Алберини и Фабио Фиорин, оставя ярък и вълнуващ спомен в читателското сърце.

С „Игри в джунглата“ Джани Родари кани читателите да се присъединят към щурите игри на животните в джунглата. Маймуните обичат да правят весели пакости, с които забавляват всички останали. Змията е най-големият шегаджия в гората. Страшният и бърз леопард всъщност е умел фризьор, който се грижи за прическите на лъвовете. А крокодилът с големите, остри зъби… просто иска да си почива. Е, май животните не са толкова различни от нас, хората, нали?

В „Наследството на мишока“  най-ценният урок за малките читатели ще бъде, че да имаш не означава да притежаваш. Когато тримата синове на сеньор Топоне трябва да поделят наследството на своя баща, за най-малкото мишле – Половин мустак – не остава нищичко. Братята му получават вкусни и полезни подаръци, с които ще могат да живеят години наред, а той остава съвсем самичък. Но баща му вярва с всички сили, че той ще успее да се справи без допълнителна помощ. Дали няма да се окаже, че този, който е получил най-малко, е най-големият късметлия?

Джани Родари

Книжките от поредицата „Приказки за най-малките с маестро Джани Родари“, адаптирани от съпругата и сестрата на писателя, са подходящи за читатели на възраст между 3 и 7 години.

Поредицата е част от честванията на „100 години Джани Родари“ и има за цел да помогне на родители и учители да въведат децата в света на буквите с веселите, поучителни и невероятни истории на Джани Родари.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече