fbpx

Ако пътувате до Малайзия…

Многокултурна, многостранна, неразбрана – Малайзия е страна, толкова зрелищно разнообразна, колкото нейните народи и дивата природа.

Полуостров Малайзия се простира на юг от Тайланд до Сингапур и Индонезия и съчетава най-доброто от всичко: превъзходни плажове и идилични острови (опитайте Perhentians за гмуркане и чист пясък, Langkawi и Tioman за курорти); разнообразни култури – холандско, португалско и китайско влияние в Мелака, колониален Джорджтаун и чаените плантации на Камерън Хайлендс, богато мюсюлманско влияние в Кота Бару, оживен Куала Лумпур и – разбира се – страхотна храна.

Над Южнокитайско море Малайзийското Борнео (Сабах и Саравак) може да се похвали с планини, тропически гори, орангутани, страхотни места за гмуркане и очарователни племенни селища с дълги къщи.

Препоръчваме ви:

Запознайте се с местните жители в племенна дълга къща – разгледайте племенния Саравак, Борнео.

Плувайте с костенурки – изследвайте подводния свят на Сипадан.

Наемете кола за приключение със самостоятелно шофиране около полуостров Малайзия.

Гмурнете се в рифовете и се отпуснете на плажовете на Перхентските острови.

Опитайте кухня ноня и скитайте по колониалните улици в Пенанг.

Разходете се около чаените плантации на Камерън Хайлендс.

Изкачете връх Кинабалу, най-високият връх на Малайзия.

Съвети към туристите:

Пазарите на Hawker предлагат възможности да опитате различни ястия от многобройните сергии, разположени около централна зона за хранене; поръчайте примамливо изглеждащи лакомства от всякакви сергии, занесете ги на масата си и ги приберете.

Яжте само с дясната ръка.

Особено извън градските райони и още повече в консервативния мюсюлмански север, обличайте се с уважение – покривайте раменете и краката.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More