fbpx

Ако пътувате до Малайзия…

Многокултурна, многостранна, неразбрана – Малайзия е страна, толкова зрелищно разнообразна, колкото нейните народи и дивата природа.

Полуостров Малайзия се простира на юг от Тайланд до Сингапур и Индонезия и съчетава най-доброто от всичко: превъзходни плажове и идилични острови (опитайте Perhentians за гмуркане и чист пясък, Langkawi и Tioman за курорти); разнообразни култури – холандско, португалско и китайско влияние в Мелака, колониален Джорджтаун и чаените плантации на Камерън Хайлендс, богато мюсюлманско влияние в Кота Бару, оживен Куала Лумпур и – разбира се – страхотна храна.

Над Южнокитайско море Малайзийското Борнео (Сабах и Саравак) може да се похвали с планини, тропически гори, орангутани, страхотни места за гмуркане и очарователни племенни селища с дълги къщи.

Препоръчваме ви:

Запознайте се с местните жители в племенна дълга къща – разгледайте племенния Саравак, Борнео.

Плувайте с костенурки – изследвайте подводния свят на Сипадан.

Наемете кола за приключение със самостоятелно шофиране около полуостров Малайзия.

Гмурнете се в рифовете и се отпуснете на плажовете на Перхентските острови.

Опитайте кухня ноня и скитайте по колониалните улици в Пенанг.

Разходете се около чаените плантации на Камерън Хайлендс.

Изкачете връх Кинабалу, най-високият връх на Малайзия.

Съвети към туристите:

Пазарите на Hawker предлагат възможности да опитате различни ястия от многобройните сергии, разположени около централна зона за хранене; поръчайте примамливо изглеждащи лакомства от всякакви сергии, занесете ги на масата си и ги приберете.

Яжте само с дясната ръка.

Особено извън градските райони и още повече в консервативния мюсюлмански север, обличайте се с уважение – покривайте раменете и краката.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече