fbpx

Албанските курорти бележат ръст на туристи

Te Stela Resort е финалист за Balkan Awards of Tourism Industry 2021

Един от най-големите курортни комплекси в Албания с хотелска част, спортна, СПА и събитийна зона – Te Stela Resort, е финалист за Балканските туристически награди, съобщава ВИП Комюникейшън. Седмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2021 ще отбележи значимите постижения на компаниите, които работят в най-важната сфера за развитието на полуострова и най-засегната от Ковид-кризата. Церемонията ще се състои на 02.12. 2020 г. от 20 ч. в 5-звездния столичен хотел Маринела.

През последните години албанските морски курорти стават все по-конкурентни на Балканите, като привличат над 40 хиляди българи годишно. Над 35 хиляди албански туристи посещават България, като интересът им е към българското Черноморие, балнеолечението и възможностите, предлагани от българските ски-курорти.

Te Stela Resort е уникално проектиран хотел със 100 стаи, с приветлив персонал, чистота, спокойствие, качествено обслужване и гостоприемството. Стаите са декорирани и оборудвани, за да отговарят на нуждите на гостите и телефон, най-новата климатична технология, LCD сателитна телевизия, сешоар, минибар, напълно оборудвана самостоятелна тоалетна и душ. Друга много важна и специална среда в курорта е ресторантът – чист, с вкусна и качествена храна.

Beergarden е с капацитет 600 души и предлага разнообразни менюта, жива музика всяка вечер и специални менюта, които надхвърлят очакванията.

Комплексът разполага с различни зали, технично оборудвани за различни видове събития – конференции, форуми, сватби и семейни тържества. Сватбената зала е с капацитет 400 седящи души, модерна е и с гъвкав декор, адаптиращ се към различни изисквания и нужди. С фон и осветление по европейските стандарти.

СПА услуги в Stela Resort включват Хималайска терапия, Кръчма терапия, Сауна, Хидромасажен басейн, *Турска баня, Емоционални душове. Stela Resort предлага и места за забавление и спорт. Спортни съоръжения са 2 закрити плувни басейна с полуолимпийски размери, курсове по плуване с инструктори за деца, Фитнес и Аеробика, Летен басейн. Комплексът има зона за физиотерапия & хидротерапия за посетители с ортопедични, неврологични и ревматологични проблеми.

пътешествия любопитно

Вижте Окото на земята – най-известното езеро в Хърватия

Това прекрасно езеро има невероятни форма и цвят и е един от изворите на най-дългата река в Далмация – Цетине. Реката изминава около 101 км, преди да се влее в Адриатическо море. Водите му текат в подножието на Динара, най-високият планински масив в Хърватия. Известно е като „Окото на земята“ поради силната си прилика с […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече