fbpx

Англия отмени карантината за ваксинираните туристи от ЕС и САЩ

Правителството на Обединеното кралство потвърди, че от 4 часа сутринта в понеделник, 2 август, пътуващите от САЩ и ЕС, които са били напълно ваксинирани и могат да го докажат, ще могат да пътуват до Англия, Шотландия и Уелс, без да се налага карантина.

Промените ще се прилагат за напълно ваксинирани хора с ваксини, одобрени от FDA (Асоциация по храните и лекарствата) и от EMA (Европейска агенция по лекарствата), обяви  британският транспортен министър Грант Шапс, цитиран от Ройтерс. Новото правило обаче не важи за Франция.

Остава в сила изискването към пристигащите да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен преди да започнат своето пътуване, а на втория ден след завръщането си в Англия отново да се тестват.

Очаква се новите мерки да дадат тласък на авио- и туристическите компании. Туристическата индустрия във Великобритания критикува правителството, че се бави твърде много с отварянето на икономиката, а страната пропилява лидерството си в глобалното разпространение на ваксините и е дала летящ старт на ЕС в привличането на туристи.

Все още няма информация за евентуално  взаимно премахване на ограниченията за пътуване за британски граждани до САЩ. Президентът на САЩ Джо Байдън изглежда не бърза. Шапс призна, че „не можем да променим техните правила“, но има някои очаквания това да се случи скоро.

За международните круизи, забранени от правителството на Обединеното кралство повече от година, транспортният секретар написа в туитър:

Това е огромно облекчение за почти два милиона британци, които ходят на круиз всяка година.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече