Англия отмени карантината за ваксинираните туристи от ЕС и САЩ

Правителството на Обединеното кралство потвърди, че от 4 часа сутринта в понеделник, 2 август, пътуващите от САЩ и ЕС, които са били напълно ваксинирани и могат да го докажат, ще могат да пътуват до Англия, Шотландия и Уелс, без да се налага карантина.

Промените ще се прилагат за напълно ваксинирани хора с ваксини, одобрени от FDA (Асоциация по храните и лекарствата) и от EMA (Европейска агенция по лекарствата), обяви  британският транспортен министър Грант Шапс, цитиран от Ройтерс. Новото правило обаче не важи за Франция.

Остава в сила изискването към пристигащите да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен преди да започнат своето пътуване, а на втория ден след завръщането си в Англия отново да се тестват.

Очаква се новите мерки да дадат тласък на авио- и туристическите компании. Туристическата индустрия във Великобритания критикува правителството, че се бави твърде много с отварянето на икономиката, а страната пропилява лидерството си в глобалното разпространение на ваксините и е дала летящ старт на ЕС в привличането на туристи.

Все още няма информация за евентуално  взаимно премахване на ограниченията за пътуване за британски граждани до САЩ. Президентът на САЩ Джо Байдън изглежда не бърза. Шапс призна, че „не можем да променим техните правила“, но има някои очаквания това да се случи скоро.

За международните круизи, забранени от правителството на Обединеното кралство повече от година, транспортният секретар написа в туитър:

Това е огромно облекчение за почти два милиона британци, които ходят на круиз всяка година.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More