fbpx

Безопасно и приятно пътуване за вашите домашни любимци

Как да организираме превоза им при пътувания на по-далечни дестинации? 

Докато пътуват, едно от основните притеснения на собствениците на домашни любимци е как да организират и техния транспорт. Ако дестинацията е сравнително близо, кучета, котки или други малки животни могат да бъдат превозени с кола. Но когато става въпрос за пътуване със самолет, възниква нуждата от помощ на експерти по транспорт и логистика, които да организират въздушния превоз. IATA (Международната асоциация за въздушен транспорт) официално счита животните за специален вид „товар“, което означава, че за транспорта им има стриктани строги разпоредби и не трябва да се пропускат дори най-малките подробности.

Кои са основните важни стъпки при организиране на транспорта на Вашия домашен любимец?  

При транспортиране на животни и домашни любимци по въздух или суша е много важна качествената подготовка за пътуване. Ето защо е необходимо логистичната компания да  разполага с обучен екип за транспортиране на животни, който е на разположение през целия процес: от експертните съвети относно документацията и здравните разпоредби – до подкрепа по време на транспортирането, като същевременно предложи и правилните решения в зависимост от нуждите на всеки животински вид. Набавянето на необходимата документация е продължителен процес. Тя трябва да бъде събрана до един месец предварително в зависимост от страната, за която пътува животното. Документите включват паспорт на домашния любимец и валидния здравен сертификат, както и нужните ваксинации. Някои страни например изискват кръвен тест за бяс, който трябва да е направен не по-рано от 30 дни след ваксинацията срещу болестта.

„Изключително важно при организирането на превоза на животни и домашни любимци е да подсигурим тяхната безопасност и да изберем партньор, който работи и гарантира сигурността и комфорта им според най-високите стандарти. Нашата компания разработва и прилага индивидуални решения за превоз за различни животни до всяка точка на света, като се съобразяваме с индивидуалните му нужди и информацията, дадена ни от стопанина“, споделя Димчо Димчев, управител на карго-партнер България. „За по-близките дестинации в Европа може да се използват специални превозни средства PETMOVE с квалифициран шофьор, а при необходимост може да организираме и придружители. За животните, пътуващи по въздуха, качеството и успехът на услугата осигуряваме чрез добрите партньорски отношения с водещите авиолинии, които имаме.“, допълва още той.

Как се случва въздушният превоз?

След като логистикът е резервирал транспорта и е получил потвърждение, от авиокомпанията (AWB) се издава потвърждение за резервацията. Логистичните специалисти за превоз на животни координират и водят цялата необходима комуникация с авиолиниите и другите подпомагащи процеса в точките на отпътуване, транзит и крайна дестинация. При превоза на животни е нужно непрестанно проследяване на прогреса и на състоянието на животното. Когато по някаква причина транспортът не може да се осъществи по план, е нужно веднага да се намери алтернативен вариант, за да не се прекъсва транспортът – за разлика от обикновените товари, животните не могат да чакат дни наред, докато дойде следващият полет за желаната дестинация. Също така трябва да има и бърза и адекватна реакция, когато животното не се чувства добре. Тези неща също се нуждаят от постоянна координация от специалист по транспорт на животни.

Благодарение на експертизата и качеството на услугите за транспорт на животни по въздух, карго-партнер заема водеща позиция в региона на Югоизточна Европа и има опит в транспортирането на широка гама животни – от кучета и котки, аквариумни животни като риби и костенурки до животни от зоологически центрове. 

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече