fbpx

Български роман в ТОП 80 на Амазон в САЩ

Романът „Хранилка“ на Иван Комита направи своите първи стъпки в чужбина. След като беше преведен на английски език, хитовият трилър вече се предлага и в Америка, като част от богатата селекция на книги в международната платформата Амазон, позната още като най-голямата онлайн книжарница в света.

Романът се изкачи до 76-та позиция в класацията ТОП 100 на „Free in Kindle Store“ в Амазон, като същевременно бе на първа позиция в общо три категории – Организирана престъпност, Конспиративни трилъри, Съвременна градска фикция. 

Заглавието на английската версия на романа е “Goldfeeder“. Читателите могат да избират от електронен, Kindle формат или печатно издание, съответно с меки и твърди корици.

Анотацията е адаптирана по интригуващ начин, специално за чуждестранния пазар, представяйки главния герой като син на един от най-богатите хора в Източна Европа, а романа като трилър, прекрачващ границите, чиято сюжетна линия се разгръща на територията на няколко държави – София, Дубай, Монако, Лондон и италианското мафиотското градче Куоре Неро. Анонсът за “Goldfeeder“ разглежда България като представителна извадка на страните отвъд Желязната завеса и посочва, че романът засяга наболелите проблеми на обществото, през призмата на една човешка съдба, като потапя читателя в живота на богатите и известните, света на модата и престъпността.

Преводът на романа е дело на американката Трейси Спийд, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, превеждала творчеството на Захари Карабашлиев, Георги Тенев, Боян Биолчев и други наши известни писатели.

Редактор на превода е талантливата българска писателка Рая Петрова (R.P. Heaven), която се прочу в чужбина със своя роман “Awakening Ignited”, издаден и промотиран от английското издателство Olympia Publishers.

Специално за поредната успешна стъпка на „Хранилка“, българският модел и актриса Диляна Попова направи атрактивна фотосесия с книгата на борда на катамаран, като пожела попътен вятър на автора за презокеанското му представяне. Под поста си в Инстаграм Диляна написа:

„Хранилка” е жанров роман, който си струва да прочетете! Ванка, ти си талант.“

От момента на издаването си през 2021 година, романът „Хранилка“ бе сред най-продаваните дебютни заглавия, като в началото на 2022 беше пуснат и втория му тираж. Трейлърът към книгата се превърна в истинска сензация веднага след премиерата. Във видеото бяха включени и отзивите за романа на авторитетни личности, станали част от книгата от самото ѝ начало – Георги Тошев, Галина Чолакова, Ина Вълчанова, д-р Пламен Попов. Специално за трейлъра актрисата Деси Бакърджиева и поп певицата Маги Джанаварова също споделиха мненията си. 

„Хранилка“ разказва историята на милионерски син и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис. 

Романът “Goldfeeder” в Амазон – тук.
Aнглийската версия на трейлъра на романа „Goldfeeder” – тук.

изкуство любопитно

Катерина Хапсали черпи с… “Вкусни разкази”

Катерина Хапсали, спечелила хиляди читатели с романите „Гръцко кафе“ и „Сливовиц“ и със сборника с разкази „Хора“, ни предлага нова порция причудливи истории, събрани от красноречивото заглавие „Вкусни разкази“. „Вкусни разкази“ (184 стр., цена: 19 лв., художник: Дамян Дамянов) не е книга с рецепти, или поне не такива, които може да се изпълнят по предписание. Тя съдържа […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Три къщи на Гауди в Барселона

Антони Гауди беше най-известният архитект на Барселона, създател на три къщи в града – Casa Batllo, Casa Mila и Casa Vicens, които са отворени за посетители. Има комбиниран туристически билет, който ви позволява да посетите 3 от най-важните къщи, създадени от Гауди в Барселона. Casa Batllo Casa Batlló е построена в каталунския модернистичен стил и […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ново издание на “Васил Левски (Дяконът)”

В книгата си Захарий Стоянов пръв описва живота и делата на Апостола  „Смело можем да предположим, че ако на Левски на мястото беше който и да е, то неговият кураж и надеждите му щяха да се разбият още в началото на неравната борба. Човек, който захваща от а, б, против когото е всичко – такава смелост, такава вяра […]

прочетете повече