fbpx

Бягство от жегите: остров Скай, Шотландия


Остров Скай е абсолютно хипнотизираща дестинация, която остава прохладна през цялото лято. Пейзажът, подобен на фантазия, включва извисяващи се изумрудени планини с уникални скални образувания, драматични морски скали, които се докосват до осеяни с миди пясъчни участъци и безброй водопади, някои от които се спускат в тюркоазените води на Атлантическия океан. Разходете се по Quaraing, сюрреалистична област от върхове, скали и блъфове, за да се доближите до звездната атракция „Storr“, назъбен хребет с лабиринт от скалисти върхове и кули, най-големият от които се нарича „Старецът“. ” „Приказните басейни“, поредица от чисти, лазурни басейни и водопади, разположени в подножието на Черните Куилини, са задължителни за посещение, идеални за пикник по бреговете или дори за бързо освежаващо гмуркане.

Скай е наистина вълшебно място. Най-големият от Вътрешните Хебриди, той е дом на някои от най-емблематичните пейзажи на Шотландия. Независимо дали искате да посетите остров Скай за няколко дни, докато сте на обиколка из Шотландия, или да останете за по-дълго време, островът има безброй начини да ви очарова със своите планински вериги, километри драматична брегова ивица и завладяваща история. Дайте бволя на чувството си за приключение!

Има толкова много места, на които да отидете в Скай – от невероятните разходки през емблематични пейзажи като драматичния полуостров Уотърниш или чаша от най-доброто малцово уиски, до изследване на легендарната „Градината на Скай“ на полуостров Слейт. Да не говорим за дните, изпълнени с екшън забавления в Raasay. Научете истинското значение на „Skye time“, като прекарате малко повече време тук.

Ако има нещо в една ваканция в Скай, което ще остави трайно впечатление у вас, това трябва да е пейзажът. Само като шофирате наоколо, можете да видите много от най-величествените геоложки обекти на Скай, като Стареца от Стор, Квираинг и Куилин. Но не забравяйте да вземете най-здравите си ботуши и да разгледате тези уникални забележителности пеша за истинските награди. Разнообразните местообитания на Скай също означават, че ще имате възможност да видите невероятни животни като видри, делфини, царски орел, белоопашат морски орел и пуфини. Обиколката на дивата природа на Skye е едно от най-добрите неща за правене на Skye.

Можете също така да посетите музея на динозаврите Staffin или да отидете на лов за отпечатъци от динозаври из острова – идеално за големи и малки изследователи.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече