fbpx

Виена през зимата – къде да се забавляваме предколедно

Зимата все още не е дошла, но е добре да направим отсега своите планове за декември – най-красивото време преди Коледа. За да изберем локации и да планираме как да се забавляваме.

Зимата във Виена е наистина приятно изживяване, особено по време на Коледа. Двойки, семейства и соло туристи идват във Виена, за да разгледат коледните базари, укарасата, напитки и сезонна храна. Това е една от най-красивите дестинации за посещение през зимата, за да наблюдавате главните улици и пешеходните зони, украсени с прекрасни цветни светлини. Обещавайки малко сняг, най-известния новогодишен концерт и цветните коледни базари, това място си заслужава да бъде разгледано. Вижте как можете да се възползвате максимално от почивката си във Виена през зимния сезон.

Времето през зимата във Виена

Виена предлага сухо континентално време със студени зими и горещи лета. От декември до февруари са най-студените месеци, в които температурата се бори да надхвърли 0°C. Така че дневните температури под нулата не са рядкост. Можете да очаквате сняг често през тези месеци. Местните власти разчистват пътищата и тротоарите много бързо, за да осигурят безпроблемен транспорт. Най-ниската регистрирана температура през последните години е била -21,7°C през 1985 г. Ако посещавате този град през зимните месеци, проверете прогнозата и вземете топли дрехи.

6 неща за правене през зимата във Виена

Ето няколко неща за правене през зимата във Виена. Това е идеалният начин да извлечете най-доброто от вашата ваканция в австрийската столица. 

Коледни базари – Купете празнични дрънкулки

Основните причини да посетите Виена са коледните базари. Ще намерите приказно конструирани дървени сергии, които са наредени по коледните улици. Едно от известните и традиционни места в предната част на двореца Белведере, има достатъчно улици, състоящи се от кръг от сергии, продаващи традиционни занаятчийски артикули, австрийски храни и напитки, включително чаши gluhwein (греяно вино) и ежедневни хорови изпълнения.

Най-добрите коледни базари във Виена: Spittelberg, Wiener Christkindlmarkt, Rathausplatz и Christkindl Markt

Кафенета – отдайте се на културата на кафето

Едно от приказните зимни занимания във Виена е да се отпуснете и да седнете с чаша кафе, придружено с вкусен десерт. Виенските кафенета са идеално място за загряване след часове на разглеждане на забележителности. На повече от 300 години, кафенетата тук все още запазват оригиналния австрийски стил като Café Leopold Hawelka, Café Korb и Café Central.

Във Виена се предлагат различни видове кафе, разгледайте менюто и поръчайте съответно. Ако искате да ви предложим, тогава меланжът е типичното виенско кафе, което е австрийски братовчед на капучиното. За щастие, във Виена има достатъчно уютни кътчета за почивка от мразовитото време. Няма по-добро място от традиционното виенско кафене.

Площадът пред кметството – карайте кънки на лед

Една от най-търсените зимни дейности във Виена е карането на кънки на лед, което е страхотно забавление. Както посетителите, така и местните се радват еднакво на тази дейност. Можете да избирате от модерни закрити пързалки за кънки или да карате кънки в съседство пред някои зашеметяващи фонове на най-добрите открити ледени пързалки във Виена.

През зимата Rathausplatz, разположен пред сградата на кметството на Виена, се превръща в приказна открита ледена пързалка. Осветен с красиви светлини през нощта, Rathausplatz е отлично място да се насладите на кънки на лед. По Коледа 6000 кв. метър ледена пързалка е разположена между хотел Inter-Continental и Vienna Konzerthaus.

Паркът Пратер – играйте в снега

Поради глобалното затопляне може и да не е възможно да намерите сняг във Виена през зимата. Ако имате късмета да преживеете снега, направете снимки или идете до най-близкия парк и направете снежен човек. Можете да отидете до Prater Park, където можете да се отдадете на забавна снежна бойна игра с приятелите си, например. 

Дворецът Шьонбрун – посетете класически концерт

Едно от приказните туристически места във Виена през зимата е дворецът Шьонбрун, който е бил летният дом на хабсбургските монарси, до който се стига лесно с обществения транспорт. Този елегантен дворец е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е изключителен културен, архитектурен и исторически паметник в Австрия. Виена е световна столица на класическата музика с ежедневни концерти на Моцарт и Щраус в историческата Оранжерия. Ако искате да присъствате и да се насладите на концерта тук, силно се препоръчва да направите предварителна резервация.

Катедралата Свети Стефан – изкачете се до върха

Една от най-известните забележителности на Австрия, катедралата Свети Стефан, привлича вниманието на повече от 1 милион посетители. Разположена в центъра на града, катедралата Свети Стефан е една от най-известните катедрали във Виена. Просто се изкачете до върха с 343 стъпала и се насладете на гледката към центъра на Виена. Но наградата, която получавате, след като изкачите всички тези стъпала, е наистина подарък. Със 700-годишна история тази църква е една от забележителните забележителности на целия град. Считана за едно от приказните туристически места във Виена през зимата, катедралата Свети Стефан е невероятно архитектурно чудо, което трябва да се изследва.

Сега вече трябва да имате някаква представа какво искате да правите и къде искате да отидете през зимата във Виена, за да се възползвате максимално от пътуването си. Преди да резервирате вашите самолетни билети, уверете се, че сте направили своя маршрут и сте избрали локациите, които да посетите.

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече