Време за сафари

У мнозина думата „сафари” предизвиква първични емоции. Дивото у нас зове. Ако сте готови за приключение, най-добрите африкански сафари турове ви представят в пълния й вид красотата на дивата природа.

Сафари в Кения и Танзания

Тази сафари експедиция предлага две пълни седмици разходка сред големите котки, огромни слонове и носорози и изобилие от всякакви други диви животни, което превърна Източна Африка в една от най-желаните дестинации за екотуризъм в света. Това е сафари приключение, което всеки любител на животните винаги е искал да предприеме, в пет различни национални парка и със зона за игра.

Водени от екип от експертно обучени местни еколози, гостите могат да видят много диви животни и да научат нови факти за обитателите на дивата пустош в Източна Африка. Списъкът на това, на което трябва да обърнете внимание е доста дълъг – жирафи, леопарди, лъвове, гепарди, антилопа гну, крокодили, грабливи птици…  Достатъчно е да се каже, че това, което ще видите, наистина си заслужава и ще ви остави без дъх.

Ботсвана

Това сафари е с привкус на носталгия. С усещането за връщането към природата и приключения на открито. В тези престижни сафари лагери гостите  имат възможност да изследват реки и зони с  изобилие от диви животни.

Както би могло да се очаква по време на сафари, тази експедиция предлага шанс да видите крокодили, хипопотами, слонове, леопарди, зебри и много други животни. Това също е шанс да се измъкнете от примката на всекидневието и да се върнете в сърцето на природата, с неуобходимите все пак удобства, така че хем да сте достатъчно далече от „цивилизацията“, хем да не ми липсва нищо. Нощните лагерни огньове и общуването с местните жители са часто от преживяването.

Намибия  –  пустинята и дюните

Известна със своето широко, открито небе и сурови пустини, Намибия може да се похвали с някои необикновени възможности за желаещите да направят своето пътешествие.  Квалифицирани местни водачи развеждат гостите в отдалечената част на страната, за да видят най-старата пустиня в света, включително някои редки животни и птици като щраус, Планински  скакач (или спрингбок) и антилопите бял орикс.

От пустинята приключението се премества в крайбрежния град Свакопмунд, където наблюдателите могат да забележат пеликани, делфини, тюлени, фламинго и дори китове. Маршрутът от Свакопмунд продължава през големи пясъчни дюни, до Националния парк „Бряг на скелетите”  – място на корабокрушения, изобилна дива природа и истински пустинни оазиси.

Маршрутът включва още червените дюни в Sossulsvlei, крайбрежните чудеса на Свакопмунд и скалните гравюри в Twyfelfontein (обект на световното наследство на ЮНЕСКО). И накрая, пътуването преминава през резерват за дивеч Онгава, който има едни от най-големите популации на бели и черни носорози в света.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More