fbpx

Време за сафари

У мнозина думата „сафари” предизвиква първични емоции. Дивото у нас зове. Ако сте готови за приключение, най-добрите африкански сафари турове ви представят в пълния й вид красотата на дивата природа.

Сафари в Кения и Танзания

Тази сафари експедиция предлага две пълни седмици разходка сред големите котки, огромни слонове и носорози и изобилие от всякакви други диви животни, което превърна Източна Африка в една от най-желаните дестинации за екотуризъм в света. Това е сафари приключение, което всеки любител на животните винаги е искал да предприеме, в пет различни национални парка и със зона за игра.

Водени от екип от експертно обучени местни еколози, гостите могат да видят много диви животни и да научат нови факти за обитателите на дивата пустош в Източна Африка. Списъкът на това, на което трябва да обърнете внимание е доста дълъг – жирафи, леопарди, лъвове, гепарди, антилопа гну, крокодили, грабливи птици…  Достатъчно е да се каже, че това, което ще видите, наистина си заслужава и ще ви остави без дъх.

Ботсвана

Това сафари е с привкус на носталгия. С усещането за връщането към природата и приключения на открито. В тези престижни сафари лагери гостите  имат възможност да изследват реки и зони с  изобилие от диви животни.

Както би могло да се очаква по време на сафари, тази експедиция предлага шанс да видите крокодили, хипопотами, слонове, леопарди, зебри и много други животни. Това също е шанс да се измъкнете от примката на всекидневието и да се върнете в сърцето на природата, с неуобходимите все пак удобства, така че хем да сте достатъчно далече от „цивилизацията“, хем да не ми липсва нищо. Нощните лагерни огньове и общуването с местните жители са часто от преживяването.

Намибия  –  пустинята и дюните

Известна със своето широко, открито небе и сурови пустини, Намибия може да се похвали с някои необикновени възможности за желаещите да направят своето пътешествие.  Квалифицирани местни водачи развеждат гостите в отдалечената част на страната, за да видят най-старата пустиня в света, включително някои редки животни и птици като щраус, Планински  скакач (или спрингбок) и антилопите бял орикс.

От пустинята приключението се премества в крайбрежния град Свакопмунд, където наблюдателите могат да забележат пеликани, делфини, тюлени, фламинго и дори китове. Маршрутът от Свакопмунд продължава през големи пясъчни дюни, до Националния парк „Бряг на скелетите”  – място на корабокрушения, изобилна дива природа и истински пустинни оазиси.

Маршрутът включва още червените дюни в Sossulsvlei, крайбрежните чудеса на Свакопмунд и скалните гравюри в Twyfelfontein (обект на световното наследство на ЮНЕСКО). И накрая, пътуването преминава през резерват за дивеч Онгава, който има едни от най-големите популации на бели и черни носорози в света.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Да идем на кино: “Баншите от Инишерин”, с 9 номинации за Оскар

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече