fbpx

Време за сафари

У мнозина думата „сафари” предизвиква първични емоции. Дивото у нас зове. Ако сте готови за приключение, най-добрите африкански сафари турове ви представят в пълния й вид красотата на дивата природа.

Сафари в Кения и Танзания

Тази сафари експедиция предлага две пълни седмици разходка сред големите котки, огромни слонове и носорози и изобилие от всякакви други диви животни, което превърна Източна Африка в една от най-желаните дестинации за екотуризъм в света. Това е сафари приключение, което всеки любител на животните винаги е искал да предприеме, в пет различни национални парка и със зона за игра.

Водени от екип от експертно обучени местни еколози, гостите могат да видят много диви животни и да научат нови факти за обитателите на дивата пустош в Източна Африка. Списъкът на това, на което трябва да обърнете внимание е доста дълъг – жирафи, леопарди, лъвове, гепарди, антилопа гну, крокодили, грабливи птици…  Достатъчно е да се каже, че това, което ще видите, наистина си заслужава и ще ви остави без дъх.

Ботсвана

Това сафари е с привкус на носталгия. С усещането за връщането към природата и приключения на открито. В тези престижни сафари лагери гостите  имат възможност да изследват реки и зони с  изобилие от диви животни.

Както би могло да се очаква по време на сафари, тази експедиция предлага шанс да видите крокодили, хипопотами, слонове, леопарди, зебри и много други животни. Това също е шанс да се измъкнете от примката на всекидневието и да се върнете в сърцето на природата, с неуобходимите все пак удобства, така че хем да сте достатъчно далече от „цивилизацията“, хем да не ми липсва нищо. Нощните лагерни огньове и общуването с местните жители са часто от преживяването.

Намибия  –  пустинята и дюните

Известна със своето широко, открито небе и сурови пустини, Намибия може да се похвали с някои необикновени възможности за желаещите да направят своето пътешествие.  Квалифицирани местни водачи развеждат гостите в отдалечената част на страната, за да видят най-старата пустиня в света, включително някои редки животни и птици като щраус, Планински  скакач (или спрингбок) и антилопите бял орикс.

От пустинята приключението се премества в крайбрежния град Свакопмунд, където наблюдателите могат да забележат пеликани, делфини, тюлени, фламинго и дори китове. Маршрутът от Свакопмунд продължава през големи пясъчни дюни, до Националния парк „Бряг на скелетите”  – място на корабокрушения, изобилна дива природа и истински пустинни оазиси.

Маршрутът включва още червените дюни в Sossulsvlei, крайбрежните чудеса на Свакопмунд и скалните гравюри в Twyfelfontein (обект на световното наследство на ЮНЕСКО). И накрая, пътуването преминава през резерват за дивеч Онгава, който има едни от най-големите популации на бели и черни носорози в света.

изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More
пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More