fbpx

Всевиждащото око на Facebook и Meta

Всевиждащото око на Facebook ще ни гледа през новия часовник на компанията.

Един от първите анонси на Facebook заедно с новообявеното име Meta показва продължаващите хардуерни аспирации, насочени към свързването на нашия дигитален и физически свят. Залагайки върху плановете си за VR и AR, Facebook обяви и нов хардуерен продукт. Той е умен часовник и едва ли някой е изненадан, че от него ни гледа камера.

Най-напред препратка към него бе открита в приложението Facebook View, което всъщност е създадено да се използва заедно с Ray-Ban Stories – пуснатите наскоро умни очила, които бутиковата компания разработи заедно с Facebook.

Със своите заоблени ъгли и квадратен дисплей часовникът на Facebook прилича на Apple Watch, но някои разлики се набиват на очи веднага.

Основната е наличието на камера, скрита в прорез в долната рамка. Тенденцията Facebook да добавя камери във всеки свой хардуер е тревожна (само в Ray-Ban Stories има две такива), но не е изненадваща, тъй като компанията има много услуги, базирани около видеочатовете.

Правенето на снимки с часовник, свързан към телефона, не е необичайно, но наличието на отделна камера в него не се вижда често. Тя може да даде допълнителна функционалност спрямо другите модели, тъй като ще позволи видеоразговори без самия телефон. Очакваме часовникът на Facebook да се появи през следващата година.

снимки: FacebooK
източник: hicomm.bg

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More