fbpx

Всевиждащото око на Facebook и Meta

Всевиждащото око на Facebook ще ни гледа през новия часовник на компанията.

Един от първите анонси на Facebook заедно с новообявеното име Meta показва продължаващите хардуерни аспирации, насочени към свързването на нашия дигитален и физически свят. Залагайки върху плановете си за VR и AR, Facebook обяви и нов хардуерен продукт. Той е умен часовник и едва ли някой е изненадан, че от него ни гледа камера.

Най-напред препратка към него бе открита в приложението Facebook View, което всъщност е създадено да се използва заедно с Ray-Ban Stories – пуснатите наскоро умни очила, които бутиковата компания разработи заедно с Facebook.

Със своите заоблени ъгли и квадратен дисплей часовникът на Facebook прилича на Apple Watch, но някои разлики се набиват на очи веднага.

Основната е наличието на камера, скрита в прорез в долната рамка. Тенденцията Facebook да добавя камери във всеки свой хардуер е тревожна (само в Ray-Ban Stories има две такива), но не е изненадваща, тъй като компанията има много услуги, базирани около видеочатовете.

Правенето на снимки с часовник, свързан към телефона, не е необичайно, но наличието на отделна камера в него не се вижда често. Тя може да даде допълнителна функционалност спрямо другите модели, тъй като ще позволи видеоразговори без самия телефон. Очакваме часовникът на Facebook да се появи през следващата година.

снимки: FacebooK
източник: hicomm.bg

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече