fbpx

Всевиждащото око на Facebook и Meta

Всевиждащото око на Facebook ще ни гледа през новия часовник на компанията.

Един от първите анонси на Facebook заедно с новообявеното име Meta показва продължаващите хардуерни аспирации, насочени към свързването на нашия дигитален и физически свят. Залагайки върху плановете си за VR и AR, Facebook обяви и нов хардуерен продукт. Той е умен часовник и едва ли някой е изненадан, че от него ни гледа камера.

Най-напред препратка към него бе открита в приложението Facebook View, което всъщност е създадено да се използва заедно с Ray-Ban Stories – пуснатите наскоро умни очила, които бутиковата компания разработи заедно с Facebook.

Със своите заоблени ъгли и квадратен дисплей часовникът на Facebook прилича на Apple Watch, но някои разлики се набиват на очи веднага.

Основната е наличието на камера, скрита в прорез в долната рамка. Тенденцията Facebook да добавя камери във всеки свой хардуер е тревожна (само в Ray-Ban Stories има две такива), но не е изненадваща, тъй като компанията има много услуги, базирани около видеочатовете.

Правенето на снимки с часовник, свързан към телефона, не е необичайно, но наличието на отделна камера в него не се вижда често. Тя може да даде допълнителна функционалност спрямо другите модели, тъй като ще позволи видеоразговори без самия телефон. Очакваме часовникът на Facebook да се появи през следващата година.

снимки: FacebooK
източник: hicomm.bg

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече