Всевиждащото око на Facebook и Meta

Всевиждащото око на Facebook ще ни гледа през новия часовник на компанията.

Един от първите анонси на Facebook заедно с новообявеното име Meta показва продължаващите хардуерни аспирации, насочени към свързването на нашия дигитален и физически свят. Залагайки върху плановете си за VR и AR, Facebook обяви и нов хардуерен продукт. Той е умен часовник и едва ли някой е изненадан, че от него ни гледа камера.

Най-напред препратка към него бе открита в приложението Facebook View, което всъщност е създадено да се използва заедно с Ray-Ban Stories – пуснатите наскоро умни очила, които бутиковата компания разработи заедно с Facebook.

Със своите заоблени ъгли и квадратен дисплей часовникът на Facebook прилича на Apple Watch, но някои разлики се набиват на очи веднага.

Основната е наличието на камера, скрита в прорез в долната рамка. Тенденцията Facebook да добавя камери във всеки свой хардуер е тревожна (само в Ray-Ban Stories има две такива), но не е изненадваща, тъй като компанията има много услуги, базирани около видеочатовете.

Правенето на снимки с часовник, свързан към телефона, не е необичайно, но наличието на отделна камера в него не се вижда често. Тя може да даде допълнителна функционалност спрямо другите модели, тъй като ще позволи видеоразговори без самия телефон. Очакваме часовникът на Facebook да се появи през следващата година.

снимки: FacebooK
източник: hicomm.bg

изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
любопитно

18 януари – Световен ден на Снежния човек

Тази зима у нас не е особено снежна, поне в градовете. Но какво е зимата без снежния човек? Идеята за днешния празник – рожденият ден на снежния човек е на германския колекционер Корнелиус Граетц. И датата е избрана случайно – диницата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек. Кога е бил направен първият […]

Read More