Възможна ли е безопасната лятна почивка?

Астрономическото лято настъпва на 21 юни. Мнозина вече сигурно са направили своите планове за почивка, но доста от нас вероятно се колебаят, заради продължаващите в много държави специални мерки срещу коронавируса. Три са основинете въпроси, които може би си задаваме:

Мога ли да резервирам лятната си почивка през 2021 г.?
Краткият отговор е: да, но с много внимание. Трябва да внимавате къде резервирате и как го правите. Все още в много държави има ограничения за пътуване – при влизане в тях има определени изисквания. Затова трябва да знаете правилата, които е нужно да следвате, преди да тръгнете натам. И е добре да се има предвид,  че за някои дестинации се изискват паспортите за ваксинация. Неотдавна Международната асоциация за въздушен транспорт обяви, че скоро ще пусне приложение за паспорт на ваксини, което ще позволи на пътниците, които са били ваксинирани, да могат да го удостоверят.


Как мога да резервирам безопасно лятната си почивка през 2021 г.?
Най-сигурният начин да резервирате лятната си почивка в чужбина тази година е като пакет през туристически агент. По този начин ще получите застраховка, която гарантира, че ще получите парите си обратно, ако пътуването не се осъществи по независещи от вас причини. Освен това ще имате на разположение експерт по време на пътуването, който да ви съветва, ако нещо се обърка – като отмяна на трансфер, отмяна на полети или появата на рестрикции за влизане в  определени държави.

Ще бъдат ли летни ваканции през 2021 г. безопасни?
Да останеш в безопасност през лятната си ваканция е от първостепенно значение – никой не иска да се разболее по време на това, което би трябвало да бъде релаксиращо пътуване. Дали почивката ви е безопасна или не, наистина зависи от това къде отивате и как пътувате.
Ако се притеснявате от смесването с твърде много хора, помислете за почивка в условията на самостоятелно готвене и хранене,  вместо да отсядате в хотел. Ако хотелът е това, което търсите, резервирайте такъв, който има ясна и добре планирана политика за Covid мерки и за социална дистанция.
И да не забравяме личната ни отговорност за безопасността по време на почивка. Дръжте маската си със себе си през цялото време, за да можете да я слагате, когато е необходимо, и  не пропускайте да дезинфекцирате ръцете си редовно.

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More