fbpx

Възможна ли е безопасната лятна почивка?

Астрономическото лято настъпва на 21 юни. Мнозина вече сигурно са направили своите планове за почивка, но доста от нас вероятно се колебаят, заради продължаващите в много държави специални мерки срещу коронавируса. Три са основинете въпроси, които може би си задаваме:

Мога ли да резервирам лятната си почивка през 2021 г.?
Краткият отговор е: да, но с много внимание. Трябва да внимавате къде резервирате и как го правите. Все още в много държави има ограничения за пътуване – при влизане в тях има определени изисквания. Затова трябва да знаете правилата, които е нужно да следвате, преди да тръгнете натам. И е добре да се има предвид,  че за някои дестинации се изискват паспортите за ваксинация. Неотдавна Международната асоциация за въздушен транспорт обяви, че скоро ще пусне приложение за паспорт на ваксини, което ще позволи на пътниците, които са били ваксинирани, да могат да го удостоверят.


Как мога да резервирам безопасно лятната си почивка през 2021 г.?
Най-сигурният начин да резервирате лятната си почивка в чужбина тази година е като пакет през туристически агент. По този начин ще получите застраховка, която гарантира, че ще получите парите си обратно, ако пътуването не се осъществи по независещи от вас причини. Освен това ще имате на разположение експерт по време на пътуването, който да ви съветва, ако нещо се обърка – като отмяна на трансфер, отмяна на полети или появата на рестрикции за влизане в  определени държави.

Ще бъдат ли летни ваканции през 2021 г. безопасни?
Да останеш в безопасност през лятната си ваканция е от първостепенно значение – никой не иска да се разболее по време на това, което би трябвало да бъде релаксиращо пътуване. Дали почивката ви е безопасна или не, наистина зависи от това къде отивате и как пътувате.
Ако се притеснявате от смесването с твърде много хора, помислете за почивка в условията на самостоятелно готвене и хранене,  вместо да отсядате в хотел. Ако хотелът е това, което търсите, резервирайте такъв, който има ясна и добре планирана политика за Covid мерки и за социална дистанция.
И да не забравяме личната ни отговорност за безопасността по време на почивка. Дръжте маската си със себе си през цялото време, за да можете да я слагате, когато е необходимо, и  не пропускайте да дезинфекцирате ръцете си редовно.

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More