fbpx

Възможна ли е безопасната лятна почивка?

Астрономическото лято настъпва на 21 юни. Мнозина вече сигурно са направили своите планове за почивка, но доста от нас вероятно се колебаят, заради продължаващите в много държави специални мерки срещу коронавируса. Три са основинете въпроси, които може би си задаваме:

Мога ли да резервирам лятната си почивка през 2021 г.?
Краткият отговор е: да, но с много внимание. Трябва да внимавате къде резервирате и как го правите. Все още в много държави има ограничения за пътуване – при влизане в тях има определени изисквания. Затова трябва да знаете правилата, които е нужно да следвате, преди да тръгнете натам. И е добре да се има предвид,  че за някои дестинации се изискват паспортите за ваксинация. Неотдавна Международната асоциация за въздушен транспорт обяви, че скоро ще пусне приложение за паспорт на ваксини, което ще позволи на пътниците, които са били ваксинирани, да могат да го удостоверят.


Как мога да резервирам безопасно лятната си почивка през 2021 г.?
Най-сигурният начин да резервирате лятната си почивка в чужбина тази година е като пакет през туристически агент. По този начин ще получите застраховка, която гарантира, че ще получите парите си обратно, ако пътуването не се осъществи по независещи от вас причини. Освен това ще имате на разположение експерт по време на пътуването, който да ви съветва, ако нещо се обърка – като отмяна на трансфер, отмяна на полети или появата на рестрикции за влизане в  определени държави.

Ще бъдат ли летни ваканции през 2021 г. безопасни?
Да останеш в безопасност през лятната си ваканция е от първостепенно значение – никой не иска да се разболее по време на това, което би трябвало да бъде релаксиращо пътуване. Дали почивката ви е безопасна или не, наистина зависи от това къде отивате и как пътувате.
Ако се притеснявате от смесването с твърде много хора, помислете за почивка в условията на самостоятелно готвене и хранене,  вместо да отсядате в хотел. Ако хотелът е това, което търсите, резервирайте такъв, който има ясна и добре планирана политика за Covid мерки и за социална дистанция.
И да не забравяме личната ни отговорност за безопасността по време на почивка. Дръжте маската си със себе си през цялото време, за да можете да я слагате, когато е необходимо, и  не пропускайте да дезинфекцирате ръцете си редовно.

пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече