fbpx

Възможна ли е безопасната лятна почивка?

Астрономическото лято настъпва на 21 юни. Мнозина вече сигурно са направили своите планове за почивка, но доста от нас вероятно се колебаят, заради продължаващите в много държави специални мерки срещу коронавируса. Три са основинете въпроси, които може би си задаваме:

Мога ли да резервирам лятната си почивка през 2021 г.?
Краткият отговор е: да, но с много внимание. Трябва да внимавате къде резервирате и как го правите. Все още в много държави има ограничения за пътуване – при влизане в тях има определени изисквания. Затова трябва да знаете правилата, които е нужно да следвате, преди да тръгнете натам. И е добре да се има предвид,  че за някои дестинации се изискват паспортите за ваксинация. Неотдавна Международната асоциация за въздушен транспорт обяви, че скоро ще пусне приложение за паспорт на ваксини, което ще позволи на пътниците, които са били ваксинирани, да могат да го удостоверят.


Как мога да резервирам безопасно лятната си почивка през 2021 г.?
Най-сигурният начин да резервирате лятната си почивка в чужбина тази година е като пакет през туристически агент. По този начин ще получите застраховка, която гарантира, че ще получите парите си обратно, ако пътуването не се осъществи по независещи от вас причини. Освен това ще имате на разположение експерт по време на пътуването, който да ви съветва, ако нещо се обърка – като отмяна на трансфер, отмяна на полети или появата на рестрикции за влизане в  определени държави.

Ще бъдат ли летни ваканции през 2021 г. безопасни?
Да останеш в безопасност през лятната си ваканция е от първостепенно значение – никой не иска да се разболее по време на това, което би трябвало да бъде релаксиращо пътуване. Дали почивката ви е безопасна или не, наистина зависи от това къде отивате и как пътувате.
Ако се притеснявате от смесването с твърде много хора, помислете за почивка в условията на самостоятелно готвене и хранене,  вместо да отсядате в хотел. Ако хотелът е това, което търсите, резервирайте такъв, който има ясна и добре планирана политика за Covid мерки и за социална дистанция.
И да не забравяме личната ни отговорност за безопасността по време на почивка. Дръжте маската си със себе си през цялото време, за да можете да я слагате, когато е необходимо, и  не пропускайте да дезинфекцирате ръцете си редовно.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече