fbpx

Вълнуващата коледна приказка на едно прасенце

Той се казва Жан-Ралфио и през последната седмица нашумя в медиите със своята история. Може би заради традицията на коледната трапеза да има прасенце. Този мъник обаче не го отглеждат за консумация, а за да бъде домашен любимец.

Декоративното мини прасенце дори има профил в Instagram –

https://www.instagram.com/pig.and.friends/

От няколко години вече домашни любимци на артисти, певци и на хора извън светските среди правят бум в социалните мрежи. Има доста профили на кучета и котки. Хит във Facebook е домашната катерица Малечка Пелечка (Little Thumbelina Girl) – спасена като бебе и отгледана в дома на добри хора… За нея ще ви разкажем повече друг път.

Но профилите на прасенца са рядкост. Сигурно затова Жан-Ралфио се радва на такава слава. Неговите спбственици – Нина и Иван, разказват, че искали да си вземат мини прасе и… го направили. И се грижат за него като истински домашен любимец.

Извеждат го на разходка, макар и не всеки ден. В къщи Жан-Ралфио обича много да прави пакости – като всеки домашен любимец – къса хартия и рови в кашони. Храни се основно със зеленолистни растения и плодове. Предпочита обаче да си лежи и спи.

А защо се казва Жан-Ралфио? Прасенцето получава нестандартното си име от своята стопанка. Така се казва героят в неин любим сериал. Всички животни, които Нина и Иван отглеждат, са кръстени на герои от този сериал. Но кой е сериалът, не казват. Вие досещате ли се?

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Да идем на кино: “Баншите от Инишерин”, с 9 номинации за Оскар

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече