Вълнуващата коледна приказка на едно прасенце

Той се казва Жан-Ралфио и през последната седмица нашумя в медиите със своята история. Може би заради традицията на коледната трапеза да има прасенце. Този мъник обаче не го отглеждат за консумация, а за да бъде домашен любимец.

Декоративното мини прасенце дори има профил в Instagram –

https://www.instagram.com/pig.and.friends/

От няколко години вече домашни любимци на артисти, певци и на хора извън светските среди правят бум в социалните мрежи. Има доста профили на кучета и котки. Хит във Facebook е домашната катерица Малечка Пелечка (Little Thumbelina Girl) – спасена като бебе и отгледана в дома на добри хора… За нея ще ви разкажем повече друг път.

Но профилите на прасенца са рядкост. Сигурно затова Жан-Ралфио се радва на такава слава. Неговите спбственици – Нина и Иван, разказват, че искали да си вземат мини прасе и… го направили. И се грижат за него като истински домашен любимец.

Извеждат го на разходка, макар и не всеки ден. В къщи Жан-Ралфио обича много да прави пакости – като всеки домашен любимец – къса хартия и рови в кашони. Храни се основно със зеленолистни растения и плодове. Предпочита обаче да си лежи и спи.

А защо се казва Жан-Ралфио? Прасенцето получава нестандартното си име от своята стопанка. Така се казва героят в неин любим сериал. Всички животни, които Нина и Иван отглеждат, са кръстени на герои от този сериал. Но кой е сериалът, не казват. Вие досещате ли се?

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More