fbpx

Вълнуващата коледна приказка на едно прасенце

Той се казва Жан-Ралфио и през последната седмица нашумя в медиите със своята история. Може би заради традицията на коледната трапеза да има прасенце. Този мъник обаче не го отглеждат за консумация, а за да бъде домашен любимец.

Декоративното мини прасенце дори има профил в Instagram –

https://www.instagram.com/pig.and.friends/

От няколко години вече домашни любимци на артисти, певци и на хора извън светските среди правят бум в социалните мрежи. Има доста профили на кучета и котки. Хит във Facebook е домашната катерица Малечка Пелечка (Little Thumbelina Girl) – спасена като бебе и отгледана в дома на добри хора… За нея ще ви разкажем повече друг път.

Но профилите на прасенца са рядкост. Сигурно затова Жан-Ралфио се радва на такава слава. Неговите спбственици – Нина и Иван, разказват, че искали да си вземат мини прасе и… го направили. И се грижат за него като истински домашен любимец.

Извеждат го на разходка, макар и не всеки ден. В къщи Жан-Ралфио обича много да прави пакости – като всеки домашен любимец – къса хартия и рови в кашони. Храни се основно със зеленолистни растения и плодове. Предпочита обаче да си лежи и спи.

А защо се казва Жан-Ралфио? Прасенцето получава нестандартното си име от своята стопанка. Така се казва героят в неин любим сериал. Всички животни, които Нина и Иван отглеждат, са кръстени на герои от този сериал. Но кой е сериалът, не казват. Вие досещате ли се?

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече