fbpx

Вълнуващата коледна приказка на едно прасенце

Той се казва Жан-Ралфио и през последната седмица нашумя в медиите със своята история. Може би заради традицията на коледната трапеза да има прасенце. Този мъник обаче не го отглеждат за консумация, а за да бъде домашен любимец.

Декоративното мини прасенце дори има профил в Instagram –

https://www.instagram.com/pig.and.friends/

От няколко години вече домашни любимци на артисти, певци и на хора извън светските среди правят бум в социалните мрежи. Има доста профили на кучета и котки. Хит във Facebook е домашната катерица Малечка Пелечка (Little Thumbelina Girl) – спасена като бебе и отгледана в дома на добри хора… За нея ще ви разкажем повече друг път.

Но профилите на прасенца са рядкост. Сигурно затова Жан-Ралфио се радва на такава слава. Неговите спбственици – Нина и Иван, разказват, че искали да си вземат мини прасе и… го направили. И се грижат за него като истински домашен любимец.

Извеждат го на разходка, макар и не всеки ден. В къщи Жан-Ралфио обича много да прави пакости – като всеки домашен любимец – къса хартия и рови в кашони. Храни се основно със зеленолистни растения и плодове. Предпочита обаче да си лежи и спи.

А защо се казва Жан-Ралфио? Прасенцето получава нестандартното си име от своята стопанка. Така се казва героят в неин любим сериал. Всички животни, които Нина и Иван отглеждат, са кръстени на герои от този сериал. Но кой е сериалът, не казват. Вие досещате ли се?

изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More
пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More