fbpx

В Берлин: първо тест, после на нощен клуб

Шест берлински клуба се включиха в експеримент с COVID-19 този уикенд, за да проверят дали PCR изследването може да помогне за отварянето на нощния живот по време на пандемията.

Пилотното събитие „Рестартиране на клубната култура“ е инициирано от Сенатския отдел за култура заедно с учени от градската болница Шарите.

Участниците на възраст над 18 години трябваше да си направят PCR тест за COVID-19 в петък. Ако резултатът от този тест беше отрицателен, те получиха входен билет за нощен клуб.

Шест клуба учатваха в експеримента с програми в петък и събота, на които участниците можеха да присъстват.

Уловката? Всички участници трябва да направят втори PCR тест седмица по-късно на 13 август, въпреки че са били ваксинирани или наскоро са се възстановили от COVID-19.

Идеатя е пълно завръщане към клубния живот преди пандемията: без маски, без дистанция и с претъпкани дансинги.

Около 20 заведения са кандидатствали за участие в проекта, но само шест са избрани въз основа на вентилационни системи, кварталите на града и музикалния им жанр.

Ограничените билети струваха 15 евро (в допълнение към депозит от 10 евро, който ще бъде възстановен) и бързо се разпродадоха в клубовете.

Надеждата е с това изследване да се определи как безопасно да се отворят отново нощните клубове. Ако никой не се зарази по време на парти уикенда, тестовата структура може да се използва за подобни събития в бъдеще.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече