fbpx

В Берлин: първо тест, после на нощен клуб

Шест берлински клуба се включиха в експеримент с COVID-19 този уикенд, за да проверят дали PCR изследването може да помогне за отварянето на нощния живот по време на пандемията.

Пилотното събитие „Рестартиране на клубната култура“ е инициирано от Сенатския отдел за култура заедно с учени от градската болница Шарите.

Участниците на възраст над 18 години трябваше да си направят PCR тест за COVID-19 в петък. Ако резултатът от този тест беше отрицателен, те получиха входен билет за нощен клуб.

Шест клуба учатваха в експеримента с програми в петък и събота, на които участниците можеха да присъстват.

Уловката? Всички участници трябва да направят втори PCR тест седмица по-късно на 13 август, въпреки че са били ваксинирани или наскоро са се възстановили от COVID-19.

Идеатя е пълно завръщане към клубния живот преди пандемията: без маски, без дистанция и с претъпкани дансинги.

Около 20 заведения са кандидатствали за участие в проекта, но само шест са избрани въз основа на вентилационни системи, кварталите на града и музикалния им жанр.

Ограничените билети струваха 15 евро (в допълнение към депозит от 10 евро, който ще бъде възстановен) и бързо се разпродадоха в клубовете.

Надеждата е с това изследване да се определи как безопасно да се отворят отново нощните клубове. Ако никой не се зарази по време на парти уикенда, тестовата структура може да се използва за подобни събития в бъдеще.

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече