fbpx

Гледаме новия “Батман” за първи път на стрийминг в HBO Max

Ще можем да гледаме “Батман” с Робърт Патисън и Зоуи Кравиц за първи път официално на стрийминг от 18 април, понеделник, в HBO Max. Това е първото заглавие на Warner Bros, което ще се гледа у нас в новата стрийминг платформа само 45 дни след кинопремиерата си. Филмът ще бъде наличен с български субтитри и в 4К резолюция на HBO Max.

Телевизионната премиера по канала HBO е предвидена за 22 май.

Батман (The Batman)

След като две години обикаля улиците на Готъм като Батман, всявайки страх в сърцата на престъпниците, Брус Уейн потъва все по-дълбоко в сенките на мрачния град. С помощта на неколцина доверени съюзници сред корумпираната мрежа от високопоставени граждани и чиновници, самотният герой се утвърждава като единственото въплъщение на възмездието за жителите. Когато убиец взема на мушка елита на Готъм с поредица от садистични гатанки, загадъчните улики отвеждат най-великия детектив в подземния свят. Доказателствата започват да го доближават до истината и мащабът на зловещия план става все по-ясен. Батман трябва да изгради нови съюзи, да разкрие кой е извършителя и да въздаде справедливост за злоупотребата с власт и корупцията, които отдавна мъчат Готъм.

Режисьор на филма е Мат Рийвс, а в ролите влизат Робърт Патинсън, Зоуи Кравиц, Пол Дано, Джефри Райт, Джон Туртуро и други.

В HBO Max можем да гледаме 18 заглавия, посветени на Батман. Това са игралните филми Батман (игрален, 1989); Батман се завръща (игрален, 1992); Батман завинаги (игрален, 1995); Батман и Робин (игрален, 1997); Батман в началото (игрален, 2005); Черният рицар (игрален, 2008); Черният рицар: Възраждане (игрален, 2012); Батман и Супермен: зората на справедливостта (игрален, 2016),  както и анимационните филми Батман: убийствената шега (анимационен, 2016); Лего филмът: Батман (анимационен, 2017); Батман: шепот (анимационен, 2019); Скуби Ду и Батман: дръзки и смели (анимационен, 2018); Батман: нападение над Аркам (анимационен, 2014); Батман и Харли Куин (анимационен, 2017); Батман отвъд: завръщането на Жокера (анимационен, 2000); Батман: завръщането на Черния рицар, част 1 (анимационен, 2012); Батман: завръщането на Черния рицар, част 2 (анимационен, 2012); Батман: завръщането на закачулените кръстоносци (анимационен, 2016).

Героят на Батман се появява още и в Лигата на справедливостта (2017) Лигата на справедливостта: режисьорската версия на Зак Снайдър (2021) , както и в Отряд самоубийци от 2016 г, които също са налични за гледане в платформата. 

Синопсиси на заглавията:

Батман (игрален, 1989)
Благодарение на амбициозната визия на режисьора Тим Бъртън, най-големият хит на 1989 г. стана истинско филмово събитие въпреки комиксовия си сюжет.

Батман се завръща (игрален, 1992)
Физически деформираният престъпен гений Пингвинът заплашва Готъм Сити – и безпомощен, целият град може само да се моли Батман да се завърне.

Батман завинаги (игрален, 1995)
Сега Черният рицар се завръща, за да се бори с двама суперзлодеи едновременно – но този път към него се присъединява протежето му Робин, за да защити Готъм Сити.

Батман и Робин (игрален, 1997)
Злодеят г-н Фрийз се обединява с токсичната Отровната Айви, за да замразят Готъм Сити и да унищожи жителите му. Краят изглежда близо за супергероите Батман и Робин. Но с пристигането на Батгърл, динамичното дуо се превръща в трансцендентно трио.

Батман в началото (игрален, 2005)
Младият Брус Уейн води привилегирован живот като син на богати филантропи, които се опитват всячески да подобрят живота на жителите на обхванатия от все по-брутална престъпност Готъм Сити.

Черният рицар (игрален, 2008)
Това е вторият филм от трилогията с Крисчън Бейл. 

Черният рицар: Възраждане (игрален, 2012)
Кристофър Нолън се завръща, за да завърши трилогията си за Готам Сити, започната с „Батман в началото“ и „Черният рицар“.

Батман и Супермен: зората на справедливостта (игрален, 2016)
Батман и Супермен сблъскват вярванията за това какъв героизъм е нужен, за да се спаси света. Скоро обаче ще са принудени да обединят сили, за да справят със заплаха от страна на подлия милиардер Лекс Лутър.

Батман: убийствената шега (анимационен, 2016)
Най-жестоката атака на Жокера досега е насочена към комисар Гордън и семейството му. Багмат трябва да я спре, преди да е станало твърде късно, но разбира, че между него и най-големия му враг всъщност има много общо.

Лего филмът: Батман (анимационен, 2017)
Брус Уейн трябва да види сметката на обичайните престъпници и суперзлодеи, които искат да оплетат неговия Готъм Сити в коварните си мрежи. И този път няма да им се получи, разбира се.

Батман: шепот (анимационен, 2019)
Мистериозен нов противник, известен само като Шепот, използва множество злодеи, за да унищожи репутацията на Батман и личния живот на Брус Уейн, който вече и без това е усложнен от връзката му със Селина Кайл – Жената котка.

Скуби Ду и Батман: дръзки и смели (анимационен, 2018)
Скуби, Шаги, Фред, Дафни, Велма и Батман разбират, че техни общи врагове планират да тероризират града. Запасени със Скуби снакс, антипрестъпните екипи се сблъскват с класическите врагове на Батман плюс противници на бандата на Скуби.

Батман: нападение над Аркам (анимационен, 2014)
Правителството се съюзява с група суперзлодеи с кодово име „Самоубийствения отряд“ и ги кара да нахлуят в Аркам, за да се доберат до топ секретна информация. Скоро става ясно, че Батман трябва да се намеси…

Батман и Харли Куин (анимационен, 2017)
Батман и Найтуинг са принудени да се съюзят с Харли Куин, за да спрат глобална заплаха от Отровната Айви и Джейсън Удру – Флороник-мен.

Батман отвъд: завръщането на Жокера (анимационен, 2000)
След 40-годишно отсъствие Жокера прониква в имението на Брус Уейн и разкрива, че знае тайната му. Жокера почти успява да убие врага си, но Батман (т.е. Тери Макгинис, протежето на Уейн) успява да го спаси – поне засега

Батман: завръщането на Черния рицар, част 1 (анимационен, 2012)
Изминали са десет години от пенсионирането на застаряващия Батман и Готъм тъне в упадък и беззаконие. Но Черния рицар се завръща, за да прочисти улиците от мутантите, превзели града.

Батман: завръщането на Черния рицар, част 2 (анимационен, 2012)
Застаряващият Батман се е завърнал, но Америка вече не желае да вижда саморазправа без съдействието на властите. След като се изправя срещу най-големия си враг, той се озовава в смъртоносна схватка с бившия си съюзник Супермен.

Батман: завръщането на закачулените кръстоносци (анимационен, 2016)
Връщаме се в 60-те години, когато най-страшните суперзлодеи на Готъм – Жокера, Пингвина, Гатанката и Жената котка – се съюзяват в опит да завладеят първо града и после света, а Батман и Робин ще опитат да ги спрат.

“Батман” 2022

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече