fbpx

Да се гмурнем в света на виртуалната реалност

Реалността отстъпва място на Метавселената по време на  СОФИЯ VR ФЕСТ 

Мечтали ли сте да се разходите на луната? Или да участвате на исторически фестивал по улиците на Верона? А зане да не управлявате самолет? Научете повече за изкуството и културата във виртуална реалност, върховите технологии и Metaverse на третото издание на СОФИЯ VR ФЕСТ!

СОФИЯ VR ФЕСТ  ще се проведе на 12 и 13 март в центъра за споделени иновации Resonator – мултифункционално пространство и единствен по рода си R&D център, който цели да намери иновативни решения, комбинирайки възможностите за бързо прототипиране с приложното обучение.

За по-малко от час ще имаме възможност да се разходим буквално и виртуално из света на VR-филмите, потапящите преживявания и интерактивните симулатори, от които можем да си изберем по наш вкус и предпочитания.

Фестивалът представя последните постижения на български и международни артисти в сферата на виртуалната, добавената и смесената реалност.

Предвиждат се четири срещи с безплатен вход. Част от темите са:

12 март

18:00ч. – 19:00ч.
UI и UX за виртуална реалност
Презентация и дискусия

19:15ч. – 19:35ч.
Възможности за финансиране на VR проекти по програма Creative Europe
Презентация и QA

19:35ч. – 20:35ч.
Потапящото изкуство – мотор за идеи
Презентация и дискусия 

13 март

18:00ч. – 19:00ч.
Бизнес приложения на виртуалната и смесена реалност
Презентация и дискусия

19:15ч. – 20:30ч.
Metaverse тук и сега
Презентация и дискусия

Полезна информация:

  • Кога: 12 и 13 март
  • Час: От 12 до 21 часа
  • Къде: Resonator, ул. „20-ти Април“ №13
  • Билети: онлайн на https://bilet.bg/bg/events/sofia-vr-fest/3013
  • Цена: 25 лева
    • Цена за ученици, студенти и докторанти: 15 лева.
    • Слотовете, за които може да се закупят билети са от 12 до 21 часа.

Преживяванията се препоръчват за учащи и възрастни над 16 години.  За родителите, които са с деца, под допустимата възраст – също има решение.

Събитието се организира от VR Lab BG съвместно с Resonator и Rubecula. С подкрепата на Национален фонд „Култура“ .

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More