fbpx

Да се гмурнем в света на виртуалната реалност

Реалността отстъпва място на Метавселената по време на  СОФИЯ VR ФЕСТ 

Мечтали ли сте да се разходите на луната? Или да участвате на исторически фестивал по улиците на Верона? А зане да не управлявате самолет? Научете повече за изкуството и културата във виртуална реалност, върховите технологии и Metaverse на третото издание на СОФИЯ VR ФЕСТ!

СОФИЯ VR ФЕСТ  ще се проведе на 12 и 13 март в центъра за споделени иновации Resonator – мултифункционално пространство и единствен по рода си R&D център, който цели да намери иновативни решения, комбинирайки възможностите за бързо прототипиране с приложното обучение.

За по-малко от час ще имаме възможност да се разходим буквално и виртуално из света на VR-филмите, потапящите преживявания и интерактивните симулатори, от които можем да си изберем по наш вкус и предпочитания.

Фестивалът представя последните постижения на български и международни артисти в сферата на виртуалната, добавената и смесената реалност.

Предвиждат се четири срещи с безплатен вход. Част от темите са:

12 март

18:00ч. – 19:00ч.
UI и UX за виртуална реалност
Презентация и дискусия

19:15ч. – 19:35ч.
Възможности за финансиране на VR проекти по програма Creative Europe
Презентация и QA

19:35ч. – 20:35ч.
Потапящото изкуство – мотор за идеи
Презентация и дискусия 

13 март

18:00ч. – 19:00ч.
Бизнес приложения на виртуалната и смесена реалност
Презентация и дискусия

19:15ч. – 20:30ч.
Metaverse тук и сега
Презентация и дискусия

Полезна информация:

  • Кога: 12 и 13 март
  • Час: От 12 до 21 часа
  • Къде: Resonator, ул. „20-ти Април“ №13
  • Билети: онлайн на https://bilet.bg/bg/events/sofia-vr-fest/3013
  • Цена: 25 лева
    • Цена за ученици, студенти и докторанти: 15 лева.
    • Слотовете, за които може да се закупят билети са от 12 до 21 часа.

Преживяванията се препоръчват за учащи и възрастни над 16 години.  За родителите, които са с деца, под допустимата възраст – също има решение.

Събитието се организира от VR Lab BG съвместно с Resonator и Rubecula. С подкрепата на Национален фонд „Култура“ .

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече