fbpx

Да се гмурнем в света на виртуалната реалност

Реалността отстъпва място на Метавселената по време на  СОФИЯ VR ФЕСТ 

Мечтали ли сте да се разходите на луната? Или да участвате на исторически фестивал по улиците на Верона? А зане да не управлявате самолет? Научете повече за изкуството и културата във виртуална реалност, върховите технологии и Metaverse на третото издание на СОФИЯ VR ФЕСТ!

СОФИЯ VR ФЕСТ  ще се проведе на 12 и 13 март в центъра за споделени иновации Resonator – мултифункционално пространство и единствен по рода си R&D център, който цели да намери иновативни решения, комбинирайки възможностите за бързо прототипиране с приложното обучение.

За по-малко от час ще имаме възможност да се разходим буквално и виртуално из света на VR-филмите, потапящите преживявания и интерактивните симулатори, от които можем да си изберем по наш вкус и предпочитания.

Фестивалът представя последните постижения на български и международни артисти в сферата на виртуалната, добавената и смесената реалност.

Предвиждат се четири срещи с безплатен вход. Част от темите са:

12 март

18:00ч. – 19:00ч.
UI и UX за виртуална реалност
Презентация и дискусия

19:15ч. – 19:35ч.
Възможности за финансиране на VR проекти по програма Creative Europe
Презентация и QA

19:35ч. – 20:35ч.
Потапящото изкуство – мотор за идеи
Презентация и дискусия 

13 март

18:00ч. – 19:00ч.
Бизнес приложения на виртуалната и смесена реалност
Презентация и дискусия

19:15ч. – 20:30ч.
Metaverse тук и сега
Презентация и дискусия

Полезна информация:

  • Кога: 12 и 13 март
  • Час: От 12 до 21 часа
  • Къде: Resonator, ул. „20-ти Април“ №13
  • Билети: онлайн на https://bilet.bg/bg/events/sofia-vr-fest/3013
  • Цена: 25 лева
    • Цена за ученици, студенти и докторанти: 15 лева.
    • Слотовете, за които може да се закупят билети са от 12 до 21 часа.

Преживяванията се препоръчват за учащи и възрастни над 16 години.  За родителите, които са с деца, под допустимата възраст – също има решение.

Събитието се организира от VR Lab BG съвместно с Resonator и Rubecula. С подкрепата на Национален фонд „Култура“ .

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече