fbpx

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“. 

Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, на Астрид Линдгрен, на Джон Р. Толкин, ще летим на крилете на оригами, ще разберем кой е  Иван Милев и ще рисуваме като него, ще се учим какво е провал и успех, ще идем с мишките на опера, ще полетим в Космоса и …..Е, няма да издаваме всичко. Най-добре, грабвайте децата и идвайте!

Мястото е обичайното – мраморно фоайе на НДК, сред светлини, книги и илюстрации, сред приятели, автори и нови светове в картини и рими.

Нека кажем и кого са поканили организарторите – дамите от “Книговище”, актрисите от “Мариета и Марионета”, невероятните импровизатори от ХаХаХА ИмПро театър, талантливата Силвия Владимирова със златните ръце, забавната и чудодейна Мария Донева, дядо Владимир Зарев, умната и възхитителна Зорница Христова,  превеждащата през друмове Анжелина Пенчева, познавачката на художници Криси Тужарова, космическата пътешественичка Таня Петкова и още и още знайни и незнайни посетители.

Вече сме на пет! И можем и обичаме да четем!

Фестивалът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на образованието на Република България. 

Всички събития са с вход свободен.

пътешествия любопитно

Вижте Окото на земята – най-известното езеро в Хърватия

Това прекрасно езеро има невероятни форма и цвят и е един от изворите на най-дългата река в Далмация – Цетине. Реката изминава около 101 км, преди да се влее в Адриатическо море. Водите му текат в подножието на Динара, най-високият планински масив в Хърватия. Известно е като „Окото на земята“ поради силната си прилика с […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Историята на прислужницата”: Сезон 6 – кога да го очакваме?

Всички знаем, че финалният, 6-и сезон на “Историята на прислужницата” ще се появи в един момент на платформата на Hulu, но кога – все още не е ясно. За момента хората от услугата за стрийминг изобщо не са казали почти нищо за това кога сериалът ще се върне в ефир, още повече – не се […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече