fbpx

Диво сафари в Ботсвана

Напълно обновеният Belmond Savute Elephant Lodge отвори врати отново преди четири години. Разполага с уникално съоръжение, където гостите могат да наблюдават диви животни като лъвове, гепарди, слонове и антилопи по всяко време на деня. Интериорът, проектиран от  Инге Мур, е вдъхновен от заобикалящата среда и е изпълнен с богати цветове и текстури, като например кожените детайли върху извитите и текстурирани ратанови столове.

Проектантът се фокусира върху дизайн с мебели, изработени от местни материали, премахване на целия бетон и използване на екологично чисти бамбукови настилки в основните зони, което гарантира, че хижата може да функционира на 95% слънчева електрическа система.

Инге казва: „Изпитвам огромна любов и уважение към природата и пустинята. Стремя се дизайнът ми да бъде чувствителен към заобикалящата среда, но също така да създава пространства, където хората наистина могат да ценят природата и да носят у дома спомени, без да оставят белези върху околната среда .”

12-те стаи с палатки, на повдигната дървена платформа, разполагат с легла с балдахин, голяма външна тераса и доста удобства. Цените включват всички ястия и напитки, две ежедневни игри, застраховка, пране, ДДС и такси за паркинг.

Едно африканско преживяване, което не бива да пропускате, е Boma, където гостите се събират около лагерния огън и се наслаждават на бюфет от африкански специалитети и вечер на танци, докато хор пее традиционни песни. Планирайте добре пътуването си и може да попаднете по време на вашето сафари на спътник като известния автор Александър Маккол Смит.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече