fbpx

Днес е официалната премиера на филма “Завръщане 2”

Дългоочакваното продължение на най-гледания български филм за 2019-та тръгна по кината в Деня на влюбените 14 февруари, но официалната му премиера е тази вечер в Синема Сити Парадайс. Във втората част четиримата приятели Деян, Виктор, Ачо и Алекс отново се събират, този път на морето, за да помогнат на техния бивш враг Бранимир да спаси плажа си от застрояване. За да съберат пари, с които да откупят плажа, момчетата трябва да участват в завършването на първият пълнометражен филм на Ачо, който разказва тяхната лична история. Снимките за филма на Ачо са прекратени поради липса на бюджет и единственият начин филмът да бъде реализиран е приятелите да обединят уменията си и да помогнат с каквото могат. Тъй като никой от тях няма опит в киното, това води до редица комични ситуации и усложняване на отношенията им с техните половинки, а появата на нови персонажи помага за заплитането на сюжетните линии.

„Завръщане 2“ е филм за приятелството и любовта, които устояват на времето и препятствията, които живота често ни поднася. Обхваща сложните взаимоотношения между стари приятели, бивши съпрузи, родители и деца. Разказва за първата любов, за новата любов и за несподелената любов. Добавя към всичко това нотка на носталгия, но и множество комични елементи, защото именно хуморът е ключът към справяне с превратите на съдбата. За заснемането сцените са използвани картини от Пловдив, София и чаровни кътчета по българското Черноморие, които ни карат да мечтаем за топлите сини дни и незабравимите морски вечери на лятото. Разпространяват Silverlight Pictures и bTV studios.

Допълнителна информация за екипа:
Ники Илиев е режисьор и сценарист на обичани български филми като „Живи легенди“ (2014), „Чужденецът“ (2012), „Нокаут или всичко, което тя написа“ (2018), „Завръщане“ (2019).
Башар Рахал е продуцент на „Завръщане“ (2019), „Като за последно“ (2020), „Привличане“ (2018), „Нокаут или всичко, което тя написа“ (2018), „Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха“ (2014), „Код червено“ (2013) и други.
Райна Караянева е изпълнителен продуцент на „Завръщане“ (2019) в допълнение към кариерата си на модел и актриса. Оператор на филма е Симеон Кермекчиев.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More