fbpx

Дядо Коледа идва

По-малко от седмица вече от Коледа ни дели. Елхите са украсени, празничните светлини – включени, тече трескаво пазаруване на подаръци. Но не се тревожете, ако не сте купили или не сте си избрали подарък. Дядо Коледа ще ви донесе.

Добрият старец се появи вече навсякъде по света – по улици и площади, в хипермаркети, на коледни тържества. И макар че така донякъде се разваля магиятя на онази тиха нощ, свята нощ, когато той тайно влиза в домовете ни, всеки се радва да го види.

По заснежени пътища и на оживени градски улици – имате шанс да срещнете още днес Дядо Коледа. На някои места той дори се появи заедно с Баба Коледа.

Добрият старец е модерен. Той кара кънки и има компютър. Но никога не забравя основната си задача – да има подаръци за всички от сърце.

Италиански епископ предизвика буря от негативни реакции сред малки и големи преди дни с изявлението си, че Дядо Коледа не съществува. “Бяхте излъгани, деца”, заяви католическият духовник, който се опита да развенчае образа на Дядо Коледа и да порицае консуматорското общество. Много родители в Италия реагираха остро срещу изявлението му.

Но ние вярваме в Дядо Коледа, нали?

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече