Дядо Коледа идва

По-малко от седмица вече от Коледа ни дели. Елхите са украсени, празничните светлини – включени, тече трескаво пазаруване на подаръци. Но не се тревожете, ако не сте купили или не сте си избрали подарък. Дядо Коледа ще ви донесе.

Добрият старец се появи вече навсякъде по света – по улици и площади, в хипермаркети, на коледни тържества. И макар че така донякъде се разваля магиятя на онази тиха нощ, свята нощ, когато той тайно влиза в домовете ни, всеки се радва да го види.

По заснежени пътища и на оживени градски улици – имате шанс да срещнете още днес Дядо Коледа. На някои места той дори се появи заедно с Баба Коледа.

Добрият старец е модерен. Той кара кънки и има компютър. Но никога не забравя основната си задача – да има подаръци за всички от сърце.

Италиански епископ предизвика буря от негативни реакции сред малки и големи преди дни с изявлението си, че Дядо Коледа не съществува. “Бяхте излъгани, деца”, заяви католическият духовник, който се опита да развенчае образа на Дядо Коледа и да порицае консуматорското общество. Много родители в Италия реагираха остро срещу изявлението му.

Но ние вярваме в Дядо Коледа, нали?

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More