fbpx

Дядо Коледа идва

По-малко от седмица вече от Коледа ни дели. Елхите са украсени, празничните светлини – включени, тече трескаво пазаруване на подаръци. Но не се тревожете, ако не сте купили или не сте си избрали подарък. Дядо Коледа ще ви донесе.

Добрият старец се появи вече навсякъде по света – по улици и площади, в хипермаркети, на коледни тържества. И макар че така донякъде се разваля магиятя на онази тиха нощ, свята нощ, когато той тайно влиза в домовете ни, всеки се радва да го види.

По заснежени пътища и на оживени градски улици – имате шанс да срещнете още днес Дядо Коледа. На някои места той дори се появи заедно с Баба Коледа.

Добрият старец е модерен. Той кара кънки и има компютър. Но никога не забравя основната си задача – да има подаръци за всички от сърце.

Италиански епископ предизвика буря от негативни реакции сред малки и големи преди дни с изявлението си, че Дядо Коледа не съществува. “Бяхте излъгани, деца”, заяви католическият духовник, който се опита да развенчае образа на Дядо Коледа и да порицае консуматорското общество. Много родители в Италия реагираха остро срещу изявлението му.

Но ние вярваме в Дядо Коледа, нали?

изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More
пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More