fbpx

Еднодневна разходка в Солун

Някой чуждестранни туроператори определят Солун като “Пепеляшка на градските почивки” и място, което само чака да откриете магията му.

Дори когато температурата тук е висока, вуздухът е приятно охладен от морския бриз.

Солун е град на водата. Всъщност сърцето му е 5-километровият участък, преминаващ от пристанището до новия крайбрежен булевард – с тематични градини и артистични скулптури с достатъчно място за разходка с бебешка количка, за джогинг и за велосипедисти.

Всъщност Солун е град, на който можете да се насладите пеша или с колело. Но какво да направите първо? Особено след като изкушението е да посетите едно от многото кафенета, разположени по крайбрежието или просто да се наслаждавате на морската гледка.

Това също е труден избор, тъй като Солун е град, пълен с история, с 15 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство и 29 музея. Нищо чудно, че Солун, основан през 315 г. пр. н. е. и столицата на древногръцка Македония, сам се определя като музей на открито.

Разходете се из града, за да видите Римската ротонда и Агората или пазарния площад – чак до емблематичната за града Бяла кула от 15-ти век.

Ако искате да видите целия град по възможно най -мързеливия начин, трябва да седнете в кафенето и въртящия се ресторант, разположени на върха на кулата OTE, която предлага невероятна гледка. Въпреки че въртенето е много леко, докато отпивате узо, за някой може да се стори странно.

Солун има младежки дух и това отчасти се дължи на неговите 170 000 студенти, които посещават градския университет „Аристотел“.

Разбира се, разходката из града ще предизвика глада ви. Но солунската кухня няма да ви разочарова нито в избора, нито в разнообразието си. Има изобилие от рибни ястия поради морското разположение на града.

пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече