Еднодневна разходка в Солун

Някой чуждестранни туроператори определят Солун като “Пепеляшка на градските почивки” и място, което само чака да откриете магията му.

Дори когато температурата тук е висока, вуздухът е приятно охладен от морския бриз.

Солун е град на водата. Всъщност сърцето му е 5-километровият участък, преминаващ от пристанището до новия крайбрежен булевард – с тематични градини и артистични скулптури с достатъчно място за разходка с бебешка количка, за джогинг и за велосипедисти.

Всъщност Солун е град, на който можете да се насладите пеша или с колело. Но какво да направите първо? Особено след като изкушението е да посетите едно от многото кафенета, разположени по крайбрежието или просто да се наслаждавате на морската гледка.

Това също е труден избор, тъй като Солун е град, пълен с история, с 15 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство и 29 музея. Нищо чудно, че Солун, основан през 315 г. пр. н. е. и столицата на древногръцка Македония, сам се определя като музей на открито.

Разходете се из града, за да видите Римската ротонда и Агората или пазарния площад – чак до емблематичната за града Бяла кула от 15-ти век.

Ако искате да видите целия град по възможно най -мързеливия начин, трябва да седнете в кафенето и въртящия се ресторант, разположени на върха на кулата OTE, която предлага невероятна гледка. Въпреки че въртенето е много леко, докато отпивате узо, за някой може да се стори странно.

Солун има младежки дух и това отчасти се дължи на неговите 170 000 студенти, които посещават градския университет „Аристотел“.

Разбира се, разходката из града ще предизвика глада ви. Но солунската кухня няма да ви разочарова нито в избора, нито в разнообразието си. Има изобилие от рибни ястия поради морското разположение на града.

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More