fbpx

Еднодневна разходка в Солун

Някой чуждестранни туроператори определят Солун като “Пепеляшка на градските почивки” и място, което само чака да откриете магията му.

Дори когато температурата тук е висока, вуздухът е приятно охладен от морския бриз.

Солун е град на водата. Всъщност сърцето му е 5-километровият участък, преминаващ от пристанището до новия крайбрежен булевард – с тематични градини и артистични скулптури с достатъчно място за разходка с бебешка количка, за джогинг и за велосипедисти.

Всъщност Солун е град, на който можете да се насладите пеша или с колело. Но какво да направите първо? Особено след като изкушението е да посетите едно от многото кафенета, разположени по крайбрежието или просто да се наслаждавате на морската гледка.

Това също е труден избор, тъй като Солун е град, пълен с история, с 15 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство и 29 музея. Нищо чудно, че Солун, основан през 315 г. пр. н. е. и столицата на древногръцка Македония, сам се определя като музей на открито.

Разходете се из града, за да видите Римската ротонда и Агората или пазарния площад – чак до емблематичната за града Бяла кула от 15-ти век.

Ако искате да видите целия град по възможно най -мързеливия начин, трябва да седнете в кафенето и въртящия се ресторант, разположени на върха на кулата OTE, която предлага невероятна гледка. Въпреки че въртенето е много леко, докато отпивате узо, за някой може да се стори странно.

Солун има младежки дух и това отчасти се дължи на неговите 170 000 студенти, които посещават градския университет „Аристотел“.

Разбира се, разходката из града ще предизвика глада ви. Но солунската кухня няма да ви разочарова нито в избора, нито в разнообразието си. Има изобилие от рибни ястия поради морското разположение на града.

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More