fbpx

Есен в Париж

Париж без съмнение е красив по всяко време на годината. И не само заради туристическите забележителности, а и заради духа на свободата, който може да бъде открит и в някоя малка уличка.

Защо да посетите Париж през есента

Не е тайна, че обичаме Париж през есента. Всъщност смятаме, че есента в Париж е най-доброто време да посетите Париж, ако можете да намерите свободното време.

Докато летните тълпи намаляват и листата стават златисти и червени, градските паркове осигуряват цветен фон за есенни разходки и ще можете да обикаляте спокойно из града.

Освен това, тъй като вече множеството туристи ги няма и хотелите се изпразват, е по-лесно да намерите по-евтини полети и по-ниски цени за настаняване в целия град. Като бонус опашките за основните туристически атракции са по-къси, а търпението е по-голямо, тъй като градът се успокоява в подготовка за зимните празници. Но все пак има места, за които е добре да направите резервация предварително.

Какво да облека в Париж през есента?

Най-добрият ни съвет е да се обличате “на слоеве” и да носите удобни затворени обувки или маратонки (ако ще ходите много!). Не забравяйте да вземете чадър и някакъв лек шал за сезонния хлад.

Къде да намерите най-красивите есенни гледки?

Много са местата в Париж за разглеждане по всяко време на годината, но е особено забележителен през есента. Живите есенни цветове на Париж осигуряват зашеметяващ фон на многото локации, особено около река Сена и каналите.

Отдайте се на дълга разходка в Люксембургските градини, градините Тюйлери или по-малко известните Promenade Plantée (Париж 12), Parc Buttes-Chaumont (Париж 19) и La Petite Ceinture. Вземете топла напитка в кафене в парка и се разходете по окапалите листата, за да се насладите на чистия есенен въздух.

В Париж на колело

Есента в Париж е най-доброто време за разглеждане на града на две колела. Добре е обаче предварително да се запознаете с всички правила и забрани, за да можете да се придвижвате из града с колело и проучете най-добрите велосипедни маршрути.

Ако градският трафик изглежда твърде хаотичен за вас, препоръчваме ви да направите обиколка на Версай с колело или да карате по прекрасната пътека на Canal de l’Ourcq.

пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече