Есен в Париж

Париж без съмнение е красив по всяко време на годината. И не само заради туристическите забележителности, а и заради духа на свободата, който може да бъде открит и в някоя малка уличка.

Защо да посетите Париж през есента

Не е тайна, че обичаме Париж през есента. Всъщност смятаме, че есента в Париж е най-доброто време да посетите Париж, ако можете да намерите свободното време.

Докато летните тълпи намаляват и листата стават златисти и червени, градските паркове осигуряват цветен фон за есенни разходки и ще можете да обикаляте спокойно из града.

Освен това, тъй като вече множеството туристи ги няма и хотелите се изпразват, е по-лесно да намерите по-евтини полети и по-ниски цени за настаняване в целия град. Като бонус опашките за основните туристически атракции са по-къси, а търпението е по-голямо, тъй като градът се успокоява в подготовка за зимните празници. Но все пак има места, за които е добре да направите резервация предварително.

Какво да облека в Париж през есента?

Най-добрият ни съвет е да се обличате “на слоеве” и да носите удобни затворени обувки или маратонки (ако ще ходите много!). Не забравяйте да вземете чадър и някакъв лек шал за сезонния хлад.

Къде да намерите най-красивите есенни гледки?

Много са местата в Париж за разглеждане по всяко време на годината, но е особено забележителен през есента. Живите есенни цветове на Париж осигуряват зашеметяващ фон на многото локации, особено около река Сена и каналите.

Отдайте се на дълга разходка в Люксембургските градини, градините Тюйлери или по-малко известните Promenade Plantée (Париж 12), Parc Buttes-Chaumont (Париж 19) и La Petite Ceinture. Вземете топла напитка в кафене в парка и се разходете по окапалите листата, за да се насладите на чистия есенен въздух.

В Париж на колело

Есента в Париж е най-доброто време за разглеждане на града на две колела. Добре е обаче предварително да се запознаете с всички правила и забрани, за да можете да се придвижвате из града с колело и проучете най-добрите велосипедни маршрути.

Ако градският трафик изглежда твърде хаотичен за вас, препоръчваме ви да направите обиколка на Версай с колело или да карате по прекрасната пътека на Canal de l’Ourcq.

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More