fbpx

Есен в Париж

Париж без съмнение е красив по всяко време на годината. И не само заради туристическите забележителности, а и заради духа на свободата, който може да бъде открит и в някоя малка уличка.

Защо да посетите Париж през есента

Не е тайна, че обичаме Париж през есента. Всъщност смятаме, че есента в Париж е най-доброто време да посетите Париж, ако можете да намерите свободното време.

Докато летните тълпи намаляват и листата стават златисти и червени, градските паркове осигуряват цветен фон за есенни разходки и ще можете да обикаляте спокойно из града.

Освен това, тъй като вече множеството туристи ги няма и хотелите се изпразват, е по-лесно да намерите по-евтини полети и по-ниски цени за настаняване в целия град. Като бонус опашките за основните туристически атракции са по-къси, а търпението е по-голямо, тъй като градът се успокоява в подготовка за зимните празници. Но все пак има места, за които е добре да направите резервация предварително.

Какво да облека в Париж през есента?

Най-добрият ни съвет е да се обличате “на слоеве” и да носите удобни затворени обувки или маратонки (ако ще ходите много!). Не забравяйте да вземете чадър и някакъв лек шал за сезонния хлад.

Къде да намерите най-красивите есенни гледки?

Много са местата в Париж за разглеждане по всяко време на годината, но е особено забележителен през есента. Живите есенни цветове на Париж осигуряват зашеметяващ фон на многото локации, особено около река Сена и каналите.

Отдайте се на дълга разходка в Люксембургските градини, градините Тюйлери или по-малко известните Promenade Plantée (Париж 12), Parc Buttes-Chaumont (Париж 19) и La Petite Ceinture. Вземете топла напитка в кафене в парка и се разходете по окапалите листата, за да се насладите на чистия есенен въздух.

В Париж на колело

Есента в Париж е най-доброто време за разглеждане на града на две колела. Добре е обаче предварително да се запознаете с всички правила и забрани, за да можете да се придвижвате из града с колело и проучете най-добрите велосипедни маршрути.

Ако градският трафик изглежда твърде хаотичен за вас, препоръчваме ви да направите обиколка на Версай с колело или да карате по прекрасната пътека на Canal de l’Ourcq.

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More