fbpx

Есен в Париж

Париж без съмнение е красив по всяко време на годината. И не само заради туристическите забележителности, а и заради духа на свободата, който може да бъде открит и в някоя малка уличка.

Защо да посетите Париж през есента

Не е тайна, че обичаме Париж през есента. Всъщност смятаме, че есента в Париж е най-доброто време да посетите Париж, ако можете да намерите свободното време.

Докато летните тълпи намаляват и листата стават златисти и червени, градските паркове осигуряват цветен фон за есенни разходки и ще можете да обикаляте спокойно из града.

Освен това, тъй като вече множеството туристи ги няма и хотелите се изпразват, е по-лесно да намерите по-евтини полети и по-ниски цени за настаняване в целия град. Като бонус опашките за основните туристически атракции са по-къси, а търпението е по-голямо, тъй като градът се успокоява в подготовка за зимните празници. Но все пак има места, за които е добре да направите резервация предварително.

Какво да облека в Париж през есента?

Най-добрият ни съвет е да се обличате “на слоеве” и да носите удобни затворени обувки или маратонки (ако ще ходите много!). Не забравяйте да вземете чадър и някакъв лек шал за сезонния хлад.

Къде да намерите най-красивите есенни гледки?

Много са местата в Париж за разглеждане по всяко време на годината, но е особено забележителен през есента. Живите есенни цветове на Париж осигуряват зашеметяващ фон на многото локации, особено около река Сена и каналите.

Отдайте се на дълга разходка в Люксембургските градини, градините Тюйлери или по-малко известните Promenade Plantée (Париж 12), Parc Buttes-Chaumont (Париж 19) и La Petite Ceinture. Вземете топла напитка в кафене в парка и се разходете по окапалите листата, за да се насладите на чистия есенен въздух.

В Париж на колело

Есента в Париж е най-доброто време за разглеждане на града на две колела. Добре е обаче предварително да се запознаете с всички правила и забрани, за да можете да се придвижвате из града с колело и проучете най-добрите велосипедни маршрути.

Ако градският трафик изглежда твърде хаотичен за вас, препоръчваме ви да направите обиколка на Версай с колело или да карате по прекрасната пътека на Canal de l’Ourcq.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече