fbpx

Забавление за малки и големи в парка Тиволи, Копенхаген

Увеселителният парк Тиволи е разположен в центъра на Копенхаген. И е един от най-старите в света.

Тиволи е детска площадка за малки и големи и място, пълно с чудеса, което е вдъхновило Ханс Кристиан Андерсен и Уолт Дисни. Независимо дали идвате заради градините, музиката или атракционите, ще се забавлявате.

Tivoli Gardens е основана през 1843 г. и се е превърнала в национално богатство и международна атракция. Писателят на приказки Ханс Кристиан Андерсен го е посещавал много пъти, както и Уолт Дисни, който дори е намерил вдъхновение за своя собствен свят на Дисни тук. Когато градината е основана, тя е била разположена извън градските ровове, но днес се намира точно до централната гара и на пешеходно разстояние от кметството.

Част от тайната на Tivoli Gardens е, че има по нещо за всеки. Пейзажът е красив с екзотична архитектура, исторически сгради и буйни градини. През нощта хиляди цветни светлини създават приказна атмосфера, която е напълно уникална. Тук можете да зърнете патици токачки или пауни, тичащи свободно из градините.

Всички атракциони са проектирани да съответстват на архитектурата и градините на Tivoli. Някои от тях напълно ще отговарят на очакванията на най-запалените търсачи на силни усещания. Най-старият и най-популярен атракцион на Tivoli, дървеният Rollercoaster – е от 1914 г., той е един от само седемте влакчета в света, които имат спирачки на борда на всеки влак. За разлика от него ще откриете и Vertigo, който ще ви преобърне със 100 км/ч.

Паркът беше избран за най-доброто пътуване в Европа през 2014 г.

Най-новият атракцион от всички е Villa Vendetta, най-голямата постоянно обитавана от духове къща в Дания, пълна с актьори, където гостите се впускат в пътешествие през 12 различни стаи, разположени на 800 призрачни квадратни метра.

СЪВЕТ ЗА ПЪТУВАНЕ: С Copenhagen Card в ръката си получавате безплатен достъп до Tivoli и над 80 атракции, както и безплатен обществен транспорт в целия регион на столицата.

Хранене в Тиволи Гардънс

Що се отнася до храната, Tivoli е също толкова разнообразен. Много хора си правят пикници в градината, но можете да избирате и от богатия асортимент от ресторанти на Tivoli. Ще намерите всичко – от традиционна датска кухня до френско бистро и гурме бургери. В Tivoli има бистро с морски дарове Figaro, както и световноизвестната верига за хамбургери Gasoline Grill и един от най-добрите вегетариански ресторанти в града Gemyse.

Ако желаете по-евтина храна от щанда за храна, Tivoli има и това. На ъгъла на Tivoli, към централната гара, ще намерите Tivoli Food Hall. Архитектите зад сградата създадоха и зашеметяващата стъклена пирамида на Лувъра в Париж. Вътре ще намерите разнообразие от различни кухни, от здравословни островни ястия в Glò до вкусен, горещ плосък хляб в северноафриканската Wakha и всичко между тях.

В момента паркър е затворен за забавления на открито до март. Работи концертната зала за представления и мюзикъли.

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече