Защо да изберем почивка на остров Менорка в Испания

Идват нови ваканционни месеци през следващата година и е добре да планираме отсега своето лятно пътешествие. През следващите няколко дни ще ви дадем идеи за нови дестинации.

Защо Менорка?

През 2022 г. ще видим истинско възраждането на най-тихата дестинация на Балеарския архипелаг. Менорка бързо се превръща в гореща точка за пътуване и новите туристи могат да се насладят на редица иновативни пространства свързани с изкуството, културата, природата и нейното опазване. Откриването на най-новата културна атракция на острова, художествената галерия Hauser & Wirth, през есента на 2021 г. (разположена в бивша военноморска болница от 18-ти век в пристанището Махон), постави острова отново в светлината на прожекторите и той вече не е сънливият съсед на Майорка и Ибиса, а вълнуваща културна дестинация, с шикозни и съвременни ресторанти като Arlette, плюс барове за наблюдение на залезите и на перфектните пейзажи наоколо.

Зелените данни за острова го определят като биосферен резерват на ЮНЕСКО, съставен от 514 хектара буйни влажни зони, мистериозни пещери, зашеметяващи пясъчни дюни и кристално чисти островчета (също дом на 220 вида птици и 1000 растителни вида). Менорка е идеалният „зелен“ ваканционен остров за целогодишно пътуване с кемпер, разглеждане на девствени плажове, пресечени брегове и спиращи дъха пейзажи пеша или чрез колоездене, гмуркане с шнорхел и водолазен костюм.

Примерно пътуване:

Можете да изберете Yescapa (www.yescapa.com), водещата в Европа платформа за кемпер и камиони под наем с peer-to-peer, предлага стилно обзаведен Volkswagen T5 Campervan, с места за нощуване на  четирима и включващ слънчеви панели, хладилник и заден външен душ.

Колко?  
Цената е около 900 лв. за пет дни, включително двама застраховани шофьори, покритие за повреда и неограничен пробег. Трябва, разбира се, да предвидите и бюджет за полетите до острова.

Очаквайте:
Защо да  изберем крайбрежието на Йоркшир?

истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More
пътешествия любопитно

Британците избраха своите ТОП 10 дестинации за 2022

Тъй като пътуванията в чужбина вече са много по-лесни, благодарение на премахването на тестовете и някои ограничения в определни държави, ABTA – Асоциацията на британските туристически, обяви 10-те най-добри дестинации за тази година. Проучването разкрива смесица от далечни дестинации и твърди фаворити по-близо до дома. Номер едно в списъка с желания на британците за пътуване […]

Read More