fbpx

Защо и кучето ви да няма хавайска риза?

Лятото е време за море, плаж и дълги, приятни разходки. За всекидневието и за партита предпочитана и до днес е хавайската риза.

Тя е част от всеки мъжки гардероб и през последните няколко десетилетия не губи своята актуалност. Класическата хавайска риза има къси ръкави, добре очертана яка, джоб от лявата страна разбира се, трябва да бъде в ярки цветове – с  щампи на флорални, тропически, морски и други цветни мотиви.

Но защо само вие да имате такава? Любимото ви куче също може да си сложи хавайка. Дори можете да имате еднакви и да бъдете в тон. Китайски сайтове за онлайн търговия предлагат такива на цени между 2 и 5 лв, разбира се, без таксата за доставка. В родни магазини за модни кучешки аксесоари сигурно също можете да намерите такива.

Историята на хавайските ризи

Познатите по целия свят цветни мъжки ризи, както подсказва името им – идват от Хавай. Историята разказва, че първите образци на такива облекла са създадени в началото на XX век, когато местното население започнало да приемат американския стил на обличане, но затворените костюмите, както и ризите с дълъг ръкав се оказали неподходящи за горещия местен климат.

Търговско производство е създадена през 1930 г., а пионер в тази област е магазинът “Musashi-I” в Хонолулу, който е основан от семейството на японски имигранти. Хавайските ризи бързо станали популярни сред местното население, както и сред американските туристи и сърфисти, които открили Хавай като ново място за почивка. За превръщането им в моден хит важна роля имат и известни личности от онова време, които избират хавайските ризи за участията си в концерти и фестивали, като Елвис Пресли и Франк Синатра. Нищо против тропическите щампи нямал и президентът на САЩ Хари Труман.

Няма спор, модерно е да сте и вие, и вашето куче в хавайки, нали?

А че е модерно, можете да видите и в този клип.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече