fbpx

Защо Ню Йорк е страхотна зимна дестинация

Да, това е така – наистина Йорк е страхотна зимна дестинация, просто се облечете топло. Със студа идва и тръпката, която само Ню Йорк може да ви даде.

Температурите понякога достигат нива от -2°C и са придружени от хапливите арктически ветрове. Но въпреки това студът няма да ви попречи да се насладите на едночасова разходка с кон и карета из Сентръл парк, например,завити в уютно одеяло. Или да се разходите (с водач) из огромното пространство на парка, наслаждавайки се на живописния пейзаж, допълнително украсен от снеговалежа. И да се натъкнете на стоплящия сърцето мемориал на Йоко Оно в памет на обичания от нея Джон Ленън.

Обиколката около Рокфелер център е истинско удоволствие. Вземете чаша горещ шоколад в ръка и можете да поседнете на някоя пейка около пързалката и да наблюдавате  как смелчаци се опитват да се плъзгат по лената пързалка. А от високо да ви гледа високата 18 фута, осемтонна позлатена бронзова скулптура, създадена от Пол Маншип през 1934 г.

Гледката е още по-добра от Top of the Rock  –  от това място се вижда настина целият град.

Между другото, в Сентръл парк има още една ледена пързалка, собственост на Тръмп. Тя е заобиколена от скални образувания и дървета и така предлага по-дискретно, но ободряващо изживяване.

После можете да се разходите с кораб по река Хъдсън, минавайки покрай Емпайър Стейт Билдинг и неговият величествен силует – особено красив, когато следобедната светлина притъмнява.

Влезте в прекрасния музей на изкуствата Метрополитън – само един от многото на алеята с музеите, или в Музея на американското изкуство Уитни в квартал Митпакинг, без да чакате на големи опашки с множество туристи.

И не забравяйте, че между януари и февруари Ню Йорк предлага по-добро съотношение цена/качество, отколкото по всяко друго време на годината. Тогава има големи разпродажби.

Атракциите и театрите пускат оферти две за едно, докато хотелите предлагат най-ниските си цени за стаи за годината.  Новите атракции включват вълнуващо потапящо изживяване в Summit One Vanderbilt. Ще го намерите на върха на новия 67-етажен супервисок One Vanderbilt — небостъргач с височина 1401 фута. Насочете се към „Въздух“ – огледалната безкрайна стая. Тя отразява небето и гледките към града изглежда като изживяване от „Матрицата”.

Възползвайте се от рядката тълпа – това е чудесно време да се качите на безплатния и затворен ферибот на Стейтън Айлънд до Сейнт Джордж от Долен Манхатън и да разгледате новия музей на Стейтън Айлънд в културния център и ботаническата градина Снуг Харбър.

Можете да се разходите бавно по High Line. Това някога е била стара товарна железопътна линия, но от 2009 г. се е превърнала в обществен парк. Намира се на 30 фута над Midtown Manhattan, с входни точки Gansevoort Street, 23-та или 30-та улица. Отворен е от 7 до 22 часа всеки ден и от  рано сутринта можете да срещнете хора, които правят крос или се разхождат, сгушени в шала си.

Градът зимува наистина  добре, така че отидете там, преди да изгрее слънцето.

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More