Защо Ню Йорк е страхотна зимна дестинация

Да, това е така – наистина Йорк е страхотна зимна дестинация, просто се облечете топло. Със студа идва и тръпката, която само Ню Йорк може да ви даде.

Температурите понякога достигат нива от -2°C и са придружени от хапливите арктически ветрове. Но въпреки това студът няма да ви попречи да се насладите на едночасова разходка с кон и карета из Сентръл парк, например,завити в уютно одеяло. Или да се разходите (с водач) из огромното пространство на парка, наслаждавайки се на живописния пейзаж, допълнително украсен от снеговалежа. И да се натъкнете на стоплящия сърцето мемориал на Йоко Оно в памет на обичания от нея Джон Ленън.

Обиколката около Рокфелер център е истинско удоволствие. Вземете чаша горещ шоколад в ръка и можете да поседнете на някоя пейка около пързалката и да наблюдавате  как смелчаци се опитват да се плъзгат по лената пързалка. А от високо да ви гледа високата 18 фута, осемтонна позлатена бронзова скулптура, създадена от Пол Маншип през 1934 г.

Гледката е още по-добра от Top of the Rock  –  от това място се вижда настина целият град.

Между другото, в Сентръл парк има още една ледена пързалка, собственост на Тръмп. Тя е заобиколена от скални образувания и дървета и така предлага по-дискретно, но ободряващо изживяване.

После можете да се разходите с кораб по река Хъдсън, минавайки покрай Емпайър Стейт Билдинг и неговият величествен силует – особено красив, когато следобедната светлина притъмнява.

Влезте в прекрасния музей на изкуствата Метрополитън – само един от многото на алеята с музеите, или в Музея на американското изкуство Уитни в квартал Митпакинг, без да чакате на големи опашки с множество туристи.

И не забравяйте, че между януари и февруари Ню Йорк предлага по-добро съотношение цена/качество, отколкото по всяко друго време на годината. Тогава има големи разпродажби.

Атракциите и театрите пускат оферти две за едно, докато хотелите предлагат най-ниските си цени за стаи за годината.  Новите атракции включват вълнуващо потапящо изживяване в Summit One Vanderbilt. Ще го намерите на върха на новия 67-етажен супервисок One Vanderbilt — небостъргач с височина 1401 фута. Насочете се към „Въздух“ – огледалната безкрайна стая. Тя отразява небето и гледките към града изглежда като изживяване от „Матрицата”.

Възползвайте се от рядката тълпа – това е чудесно време да се качите на безплатния и затворен ферибот на Стейтън Айлънд до Сейнт Джордж от Долен Манхатън и да разгледате новия музей на Стейтън Айлънд в културния център и ботаническата градина Снуг Харбър.

Можете да се разходите бавно по High Line. Това някога е била стара товарна железопътна линия, но от 2009 г. се е превърнала в обществен парк. Намира се на 30 фута над Midtown Manhattan, с входни точки Gansevoort Street, 23-та или 30-та улица. Отворен е от 7 до 22 часа всеки ден и от  рано сутринта можете да срещнете хора, които правят крос или се разхождат, сгушени в шала си.

Градът зимува наистина  добре, така че отидете там, преди да изгрее слънцето.

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More