Зимата идва – още идеи за ски курорти

Ски сезонът наближава бързо и любителите на зимните спортове по целия свят нямат търпение да се върнат на пистите. Независимо дали сте скиор или сноубордист, експерт или начинаещ, комбинацията от епични планински пейзажи и чист въздух не са за изпускане. Затова прегледайте зимната си екипировка и само чакайте да падне сняг. Вече сме ви разказвали за някои топ ски дестинации, а днес ще ви дадем идеи за красиви зимни курорти, за които може и да не сте чували.

Амирсой, Узбекистан

Амирсой отвори за публика през зимата 2019/20, така че този курот е още нов и очаква скиори от цял свят. Чисто новите съоръжения включват кабинков лифт и седалков лифт, луксозно селище с хамам и спа център, ресторанти с разнообразна кухня и много добре оборудвано ски училище за начинаещи.

Бакуриани, Грузия

Бакуриани е един от по-малките ски курорти в Грузия и винаги е бил популярен сред семействата. От откриването на Rooms Hotel Kokhta – хотелът-сестра на Rooms Tbilisi – през януари 2020 г., курортът привлича и по-млади туристи – модерни и активни, които искат като слязат от ските, да се приберат в дизайнерския хотел и да купонясват, след като лифтовете затворят.

Белдерсай, Узбекистан

Малкият курорт от съветската епоха Белдерсой в планината Чимган в Узбекистан може все още да няма съоръжения от световна класа, но е база за едни от най-добрите и достъпни писти за хели ски в света. Любителите на адреналина могат да летят от хеликоптерната площадка пред хотел Beldersoy и да бъдат пуснати на върха на стотици върхове, карайки ски по девствен сняг в компанията на ветеран хели ски водач.

Гудаури, Грузия

Въпреки че Грузия е най-известна със своето вино, кавказката страна непрекъснато изгражда репутацията си и на ски дестинация. Гудаури е на няколко часа път с кола от Тбилиси и е достатъчно високо, за да гарантира добър снеговалеж. Броят на лифтовете, пистите и поддържащата инфраструктура се увеличава от година на година и това е супер място за комбиниране на легендарното грузинско гостоприемство със смесица от ски на пистите и приятна кухня след спортните активности.

Готови ли сте вече за ски сезона?

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More