fbpx

Зимата идва – още идеи за ски курорти

Ски сезонът наближава бързо и любителите на зимните спортове по целия свят нямат търпение да се върнат на пистите. Независимо дали сте скиор или сноубордист, експерт или начинаещ, комбинацията от епични планински пейзажи и чист въздух не са за изпускане. Затова прегледайте зимната си екипировка и само чакайте да падне сняг. Вече сме ви разказвали за някои топ ски дестинации, а днес ще ви дадем идеи за красиви зимни курорти, за които може и да не сте чували.

Амирсой, Узбекистан

Амирсой отвори за публика през зимата 2019/20, така че този курот е още нов и очаква скиори от цял свят. Чисто новите съоръжения включват кабинков лифт и седалков лифт, луксозно селище с хамам и спа център, ресторанти с разнообразна кухня и много добре оборудвано ски училище за начинаещи.

Бакуриани, Грузия

Бакуриани е един от по-малките ски курорти в Грузия и винаги е бил популярен сред семействата. От откриването на Rooms Hotel Kokhta – хотелът-сестра на Rooms Tbilisi – през януари 2020 г., курортът привлича и по-млади туристи – модерни и активни, които искат като слязат от ските, да се приберат в дизайнерския хотел и да купонясват, след като лифтовете затворят.

Белдерсай, Узбекистан

Малкият курорт от съветската епоха Белдерсой в планината Чимган в Узбекистан може все още да няма съоръжения от световна класа, но е база за едни от най-добрите и достъпни писти за хели ски в света. Любителите на адреналина могат да летят от хеликоптерната площадка пред хотел Beldersoy и да бъдат пуснати на върха на стотици върхове, карайки ски по девствен сняг в компанията на ветеран хели ски водач.

Гудаури, Грузия

Въпреки че Грузия е най-известна със своето вино, кавказката страна непрекъснато изгражда репутацията си и на ски дестинация. Гудаури е на няколко часа път с кола от Тбилиси и е достатъчно високо, за да гарантира добър снеговалеж. Броят на лифтовете, пистите и поддържащата инфраструктура се увеличава от година на година и това е супер място за комбиниране на легендарното грузинско гостоприемство със смесица от ски на пистите и приятна кухня след спортните активности.

Готови ли сте вече за ски сезона?

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече