fbpx

Идава каналът за деца в предучилищна възраст Cartoonito

От 18 март най-малките и техните родители ще могат да прекарват времето си щастливо и безопасно сред доверени герои. Ще се смеят заедно с тях и ще гледат анимационни предавания, направени от световноизвестни създатели – „Batwheels”, „Бъгс Бъни Строители“, „Паячето Лукас“, „КоКомелон“ и още много.

В България Cartoonito замества канала Boomerang. Ребрандирането е част от глобалната стратегия на Warner Bros. Discovery. Тяхната цел е да унифицират имената на каналите по отношение на наличната в тях програма. 

Телевизионният канал е посветен на деца от 2 до 6 години, техните родители и настойници. Cartoonito е място, където децата в предучилищна възраст могат да бъдат каквито пожелаят, където се оценява уникалнияим потенциал и оригиналност. Марката вярва, че всяко дете е уникално, като му предоставя пространство за смях и възможност да излизе отвъд границите, поставени от другите. Място, където уважението, съпричастността и приобщаването са ежедневие.

„Горда съм, че в годината, в която празнуваме 100 години Warner Bros., показваме колко много се грижим за най-малките зрители, като въвеждаме марката за деца в предучилищна възраст Cartoonito в региона на EMEA“ – казва Ванеса Брукман, старши вицепрезидент, Kids & Family EMEA за Warner Bros. Discovery и добавя – „Cartoonito набляга на ценности като индивидуалност и оригиналност и предлага безопасно пространство, където децата и техните семейства могат да се смеят и учат заедно с любимите си герои. Ние сме развълнувани да им представим ново поколение в нашата разнообразна гама от оригинални поредици и да ги приветстваме в света на емблематичните герои на Warner Bros. Discovery. Специално за децата в предучилищна възраст сме подготвили и нови адаптации на любими на феновете франчайзи, като – „Batwheels“ и „Бъгс Бъни Строители“.

Cartoonito ни кани да видим изцяло нови предавания, както и продължения на вече популярни продукции:

„Batwheels“ – екшън-приключенска поредица, показваща изживяванията на най-героичните превозни средства от вселената на DC. Продукцията се фокусира върху веселия екип на Batwheels – малки превозни средства със супер сили. Тя показва препятствията, които героите срещат по време на схватките с опонентите си и как тези ситуации се превръщат в житейски уроци. 

„Бъгс Бъни Строители“ – предаване, изградено върху основата на емблематичните герои от „Шантавите рисунки“. То носи хумор и свежа комедия в света на Cartoonito. Бъгс Бъни и Лола управляват строителен екип в компания, която може би не трябва да е близо до строителна площадка. Но Патока Дафи, Прасето Порки, Туити и други работят заедно като един незабравим екип. Те използват интересни инструменти и супер превозни средства, за да създадат едни от най-щурите творения на всички времена. 

Ела сред звездите“ – комедийна 3D анимация, изпълнена с екшън, както и междузвездните приключения на Ела и нейните приятели. Героите откриват страхотни комети, планети и други уникални неща, които съставят дома им – а именно Млечния път.

„Паячето Лукас“– анимация, създадена на базата на хитова поредица в YouTube. Тя разказва за приключенията на едно сладко малко паяче. Заедно с приятелите си Лукас открива света и пее весели песни на зрителите.

„Шап-Шап и шапчовците“– Поредицата показва приключенията на общност от сладки гъбки, които обичат вълнуващите приключения. За тях работата е истинско удоволствие. Благодарение на това всеки от тях открива способностите си и собствените си ограничения. Израстването не винаги е лесно за тях, но всеки ден, който прекарват заедно, е прекрасен. 

„Томас и приятели“ – предаването ни води на пътешествие по стъпките на локомотиваномер едно и неговите приятели. Тези герои имат най-смешните и музикални приключения на целия остров Содор. Поредицата е създаден в стила на динамична 2D анимация. Тя показва приключенията на пет малки локомотива.Това са Томас, неговият най-добър приятел Пърси, съперникът му Дизел, смелата авантюристка Ниа и новият, супер бърз електрически локомотив Кана.

Toad & Friends – анимационна поредица, базирана на класическата книга „Вятърът във върбите” на Кенет Греъм. Продукцията представя живота в провинцията и показва забавните приключения на жаба, плъх, къртица и други герои на брега на една река. Те се учат на смелост, уважение и колко много струва приятелството. 

Официалният старт на Cartoonito в България е 18 март.

спорт любопитно

NOVA излъчва квалификациите за UEFA EURO 2024

Ключовите квалификации, които ще дадат възможност на 20 отбора да се класират директно за UEFA EURO 2024™ ще бъдат излъчени на живо в спортните канали от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп в периода 23 март – 21 ноември. След като придоби ексклузивните права за телевизионно излъчване и на трите цикъла от Европейските квалификации в периода 2022-2028 година, с изключение на мачовете […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Супер групата „Легендите“ се завръща с национално турне

След нeколкогодишно прекъсване на изявите си група „Легендите“ се завръща на българската музикална сцена.  “Легендите” е супер група, която обединява легендарни музиканти от 3 поколения в общ проект, който преразказва по различен начин историята на българскатa рок музика от последните 40 години. В нея участват имена с огромен професионален опит, които предлагат едно живо изпълнение, […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Един кон влязъл в бар” влиза в Народния театър

Остават броени дни до българската премиера на спектакъла “Един кон влязъл в бар”,  копродукция на Дойчес Театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена), побързайте да си набавите билети!  Драматизация по прочутия едноименен роман на Давид Гросман, „Един кон влязъл в бар“ с участието на Сaмуел Финци в ролята на Дов Гринщейн постигна зашеметяващ отзвук. Спектакълът ще се играе в Народен театър […]

прочетете повече