Идва време за красивите коледни базари

Кои са най-добрите коледни базари в Европа? Както всяка година, десетки хиляди местни жители и туристи посещават тези места. Прага, Лондон, Берлин,Страсбург, Загреб, Талин и Будапеща… Къде са най-красиви коледни базари в Европа, най-красивите коледни светлини, най-добрите коледни ваканции, най-безопасните коледни базари (от Covid-19), най-слънчевите коледни изложения? Ако нямате летяща шейна, можете да резервирате полет и да изберете своето място. Днес ще ви дадем някои идеи.

Базел, Швейцария

Според официално проучване за тази година, Базел е не само най-добрият коледен базар в Швейцария, но и най-предпочитаният коледен базар в Европа!

Базел има дълбоко вкоренени традиции като най-красивият и най-голям коледен град в Швейцария и си заслужава да се посещава всяка година. Не само добре запазеният Стар град сияе в топлата коледна светлина, но и магазините и фасадите на много сгради блестят със златист блясък.

Около сто високи борови дървета се подреждат по улиците и стоят като ярко осветени стражи, напътстващи посетителя. Особено препоръчителен е коледният базар, който се провежда не само на Barfüsserplatz, но и на Münsterplatz – един от най-красивите площади в Базел.

Будапеща, Унгария

И тази година Будапеща предлага един от най-добрите коледни базари в Европа.

Advent Feast пред базиликата в Будапеща е любим коледен базар в Унгария. Организаторите на това събитие работят усилено всяка година, за да предложат това, което със сигурност е един от най-красивите коледни базари в света. Знаете ли, че самият Дядо Коледа прави част от пазаруването си по време на Адвентния празник в базиликата?

Коледният дух блести пред най-голямата катедрала в Будапеща по време на празника на Адвент в базиликата. Този празничен пазар на открито посреща всички с възхитителни подаръци, вкусни унгарски и международни ястия като любимата “flódni” тортата с комин Hungaricum, апетитни бургери и редица рибни ястия.

Познан, Полша

Това е любимият коледен базар в Полша, както и най-добрата ви коледна почивка в Европа. Коледният базар в Познан ще ви отведе до една вълшебна зимна земя от лед, снежинки и коледни атракции, и всичко това благодарение на оригинални аранжировки, които ще бъдат разположени на Стария пазарен площад и Plac Wolności (Площад на свободата) през това вълшебно време.

Изгубете се сред дървените щандове, опитайте зимни деликатеси или потърсете вдъхновение за коледни подаръци. Скочете на виенско колело на площада на свободата и се насладете на невероятна гледка към историческите части на Познан.

Не пропускайте Международния фестивал на ледените скулптури, който ще се проведе на Стария пазарен площад в Познан. Състезатели от цял ​​свят ще превърнат масивни ледени блокове в произведения на изкуството пред очите ви.

В следващите дни ще ви разкажем за още красиви коледни пазари в Европа. Ако имате желание да пътувате, планирайте своята коледна ваканция още отсега.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More