Интернет радио за българска литература и музика

Днес, в 7.00 часа сутринта беше RE:стартът на Broken Heart Radio.

Broken Heart Radio, или Радиото на разбитите сърца е интернет проект на журналиста и писател Иво Тодоров. Той започва да стрийма през платена платформа за създаване на плейлисти още през 2015 г., когато издава първата у нас видео книга. Тя е със заглавие “How 2 Break A Heart in 7 Days” и така авторът избира и името на онлайн радиостанцията си. 

Видео книгата съдържа клипове  на 10 негови стихотворения. Иво Тодоров решава тогава да направи визуализация на тестовете си, след като се замисля над въпроса: „Защо само песните имат клипове? Стиховете също могат да се „облекат” в картина”. Проектът му “How 2 Break A Heart in 7 Days” е двуезичен – на български и на английски. Текстовете на български чете самият автор, а на английски актьорът Красимир Дамянов, който от дълги години живее в английската столица. Клиповете са снимани в София, Брюксел, Брюж, Лондон и Париж.

Broken Heart Radio си поставя за цел да покаже съвременната българска литература по един различен начин – като стрийм с гласовете на авторите, които четат своите стихове. Поезията се редува с българска музика. „В 21 век всеки може да си направи радио, и то без да има разходи на апаратура и предаватели. Достатъчно е да платиш определена месечна такса към платформата, която си избрал. И вече си “On Air”, коментира Иво Тодоров. Според него интернет радиото е модерна и адекватна форма за създаване на аудиосъдържание днес, защото всеки може на телефона или на компютъра си просто да пусне един плейър.

Проектът стартира с малък кръг от приятелите на Иво Тодоров, но той възнамерява само за месец да привлече още много автори. В момента освен самия него, своята поезия по BHR четат  Добромир Банев, Йорданка Белева и Асен Дипчев (внук на Райна Княгиня). Безвъзмездно песни за стрийма са предоставили Йоанна Драгнева, Преслава Пейчева и група „ТЕ”, Деян Неделчев и Константин Джамбазов, DIA. Интернет радиото е отворено към всички родни автори и изпълнители и не преследва комерсиални цели.

За създателя на BHR:

Иво Тодоров е дългогодишен журналист, поет писател и общественик. Работил е  в много частни радиостанции и в популярни телевизионни формати. Бил е репортер, водещ и продуцент. Автор е на 11 книги – поезия и проза.  

Директният адрес е:
https://brokenheart.airtime.pro/#

А това е плейърът на Broken Heart Radio:

изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
любопитно

18 януари – Световен ден на Снежния човек

Тази зима у нас не е особено снежна, поне в градовете. Но какво е зимата без снежния човек? Идеята за днешния празник – рожденият ден на снежния човек е на германския колекционер Корнелиус Граетц. И датата е избрана случайно – диницата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек. Кога е бил направен първият […]

Read More