fbpx

Интернет радио за българска литература и музика

Днес, в 7.00 часа сутринта беше RE:стартът на Broken Heart Radio.

Broken Heart Radio, или Радиото на разбитите сърца е интернет проект на журналиста и писател Иво Тодоров. Той започва да стрийма през платена платформа за създаване на плейлисти още през 2015 г., когато издава първата у нас видео книга. Тя е със заглавие “How 2 Break A Heart in 7 Days” и така авторът избира и името на онлайн радиостанцията си. 

Видео книгата съдържа клипове  на 10 негови стихотворения. Иво Тодоров решава тогава да направи визуализация на тестовете си, след като се замисля над въпроса: „Защо само песните имат клипове? Стиховете също могат да се „облекат” в картина”. Проектът му “How 2 Break A Heart in 7 Days” е двуезичен – на български и на английски. Текстовете на български чете самият автор, а на английски актьорът Красимир Дамянов, който от дълги години живее в английската столица. Клиповете са снимани в София, Брюксел, Брюж, Лондон и Париж.

Broken Heart Radio си поставя за цел да покаже съвременната българска литература по един различен начин – като стрийм с гласовете на авторите, които четат своите стихове. Поезията се редува с българска музика. „В 21 век всеки може да си направи радио, и то без да има разходи на апаратура и предаватели. Достатъчно е да платиш определена месечна такса към платформата, която си избрал. И вече си “On Air”, коментира Иво Тодоров. Според него интернет радиото е модерна и адекватна форма за създаване на аудиосъдържание днес, защото всеки може на телефона или на компютъра си просто да пусне един плейър.

Проектът стартира с малък кръг от приятелите на Иво Тодоров, но той възнамерява само за месец да привлече още много автори. В момента освен самия него, своята поезия по BHR четат  Добромир Банев, Йорданка Белева и Асен Дипчев (внук на Райна Княгиня). Безвъзмездно песни за стрийма са предоставили Йоанна Драгнева, Преслава Пейчева и група „ТЕ”, Деян Неделчев и Константин Джамбазов, DIA. Интернет радиото е отворено към всички родни автори и изпълнители и не преследва комерсиални цели.

За създателя на BHR:

Иво Тодоров е дългогодишен журналист, поет писател и общественик. Работил е  в много частни радиостанции и в популярни телевизионни формати. Бил е репортер, водещ и продуцент. Автор е на 11 книги – поезия и проза.  

А това е плейърът на Broken Heart Radio:

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече