fbpx

Сезон 5 на “Историята на прислужницата” започва на 14 септември

Hulu повдигна леко завесата към 5 сезон на „Историята на прослужницата”, както разкри, че премиерната дата ще бъде 14 септември. В първите снимки отново виждаме емблематичния образ в Джун Осбърн, в ролята Елизабет Мос, която вече изглежда делово – както знаем, Джун смени униформата на слугиня с по-модерно облекло.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СПОЙЛЕРИ ЗА СЕЗОН 4:

В края на сезон 4 от „Историята на прослужницата” на слугинята“ Джун направи обрат, като реши да въздаде спрведливост срещу Фред Уотърфорд (Джоузеф Файнс) по свой начи. Джун накара Фред да влезе нелегално в Ничията земя, където тя и други бивши слугини можеха свободно да организраха своеобразен лов на командира и да го пребиха до смърт. Джун беше буквално окъпана в кръвта на своя мъчител и изпрати съобщение за смъртта му на неговата съпруга Серена (Ивон Страховски) под формата на брачната халка на Фред… все още надяната на отрязания му пръст.

Както може да се види на втората снимка от сезон 5, Серина изглежда загадъчно в черния си воал на скърбящата вдовица, с тази лека усмивка. След мрачния „подарък“, който получи от Джун, изглежда, че всички разговори на Серена с Джун ще се превърнат в нещо много по-мрачно в този сезон.

Разглеждайки тези първи две снимки, изглежда ясно, че в Сезон 5 централният сблъсък ще бъде между Джун и Серина.

РЕЗЮМЕ: Джун е изправена пред последствия за убийството на командир Уотърфорд, докато се бори да предефинира своята самоличност и цел. Овдовялата Серина се опитва да издигне популярността си в Торонто, докато влиянието на Гилеад се прокрадва в Канада. Командир Лорънс работи с леля Лидия, докато се опитва да реформира Галаад и да се издигне на власт. Джун, Люк и Мойра се борят с Гилеад от разстояние, докато продължават мисията си да спасят Хана и и да я върнат отново при семейството й.

„Много сме благодарни на Hulu и MGM, че шоуто ще се завърне за пети сезон, и особено на нашите верни фенове за тяхната подкрепа“, коментира изпълнителнията продуцент Брус Милър. “Развълнувани сме, че можем да продължим да разказваме тези истории с нашия невероятен актьорски състав и целия творчески екип.”

Сезон 5 на “Историята на прислужницата” започва на 14 септември.

изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More