fbpx

Как се пие бира в Прага

За добрата бира като напитка няма сезон – незавизимо дали е лято или зима. Особено в местата, които са бирени дестинации като Чешката република, и по-специално столицата й Прага.

Когато имате нужда от бира, Чехия е мястото, където трябва да отидете. Родното място на Pilsner е дом на едни от най-добрите и вкусни бири в света. Освен това тук бирата е изключително достъпна като цена.

Наричат бирата „течен хляб”. На много места в Прага може да чуете: “Бирата е като майчиното мляко за възрастните”. По всичко си личи, че бирата тук е на особена почит.

Има и много специални места, където да опитате вкусната напитка. Има официални ресторанти Pilsner в цялата страна – и ако сте в Прага, вероятно ще видите такъв почти на всеки ъгъл.

Не пропускайте да опитате трите начина, по които сервират бира в Чешката република:

1. The Hladinka (Smooth)

2. The Na Dvakrat (Crisp)

3. The Mliko (Milk)

Вижте тук:

Eто най-важните особености при консумацията на бира:

1. Чашата трябва да е със същата температура като бирата

2. Крачето на уредите за наливане на бира трябва да е специално, за да предпазва бирата от окисляване

3. При по-плавно наливане, газирането е по-слабо, което прави бирата страхотна, ако сте готови да отпиете веднага

4. Бирата ще остане свежа по-дълго, ако пиете по време на хранене.

Това е! И… вече сте експерти. Е, може би не точно експерти, но изпийте няколко бири и ще започнете да се чувствате като такава.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече