fbpx

Как се пие бира в Прага

За добрата бира като напитка няма сезон – незавизимо дали е лято или зима. Особено в местата, които са бирени дестинации като Чешката република, и по-специално столицата й Прага.

Когато имате нужда от бира, Чехия е мястото, където трябва да отидете. Родното място на Pilsner е дом на едни от най-добрите и вкусни бири в света. Освен това тук бирата е изключително достъпна като цена.

Наричат бирата „течен хляб”. На много места в Прага може да чуете: “Бирата е като майчиното мляко за възрастните”. По всичко си личи, че бирата тук е на особена почит.

Има и много специални места, където да опитате вкусната напитка. Има официални ресторанти Pilsner в цялата страна – и ако сте в Прага, вероятно ще видите такъв почти на всеки ъгъл.

Не пропускайте да опитате трите начина, по които сервират бира в Чешката република:

1. The Hladinka (Smooth)

2. The Na Dvakrat (Crisp)

3. The Mliko (Milk)

Вижте тук:

Eто най-важните особености при консумацията на бира:

1. Чашата трябва да е със същата температура като бирата

2. Крачето на уредите за наливане на бира трябва да е специално, за да предпазва бирата от окисляване

3. При по-плавно наливане, газирането е по-слабо, което прави бирата страхотна, ако сте готови да отпиете веднага

4. Бирата ще остане свежа по-дълго, ако пиете по време на хранене.

Това е! И… вече сте експерти. Е, може би не точно експерти, но изпийте няколко бири и ще започнете да се чувствате като такава.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More