Как се пие бира в Прага

За добрата бира като напитка няма сезон – незавизимо дали е лято или зима. Особено в местата, които са бирени дестинации като Чешката република, и по-специално столицата й Прага.

Когато имате нужда от бира, Чехия е мястото, където трябва да отидете. Родното място на Pilsner е дом на едни от най-добрите и вкусни бири в света. Освен това тук бирата е изключително достъпна като цена.

Наричат бирата „течен хляб”. На много места в Прага може да чуете: “Бирата е като майчиното мляко за възрастните”. По всичко си личи, че бирата тук е на особена почит.

Има и много специални места, където да опитате вкусната напитка. Има официални ресторанти Pilsner в цялата страна – и ако сте в Прага, вероятно ще видите такъв почти на всеки ъгъл.

Не пропускайте да опитате трите начина, по които сервират бира в Чешката република:

1. The Hladinka (Smooth)

2. The Na Dvakrat (Crisp)

3. The Mliko (Milk)

Вижте тук:

Eто най-важните особености при консумацията на бира:

1. Чашата трябва да е със същата температура като бирата

2. Крачето на уредите за наливане на бира трябва да е специално, за да предпазва бирата от окисляване

3. При по-плавно наливане, газирането е по-слабо, което прави бирата страхотна, ако сте готови да отпиете веднага

4. Бирата ще остане свежа по-дълго, ако пиете по време на хранене.

Това е! И… вече сте експерти. Е, може би не точно експерти, но изпийте няколко бири и ще започнете да се чувствате като такава.

пътешествия любопитно

Ноевият ковчег: нужни са 20 години, за да построи точното копие

Ковчегът на Йохан: така е известна холандската реплика на Ноевия ковчег, която човек е строил в продължение на 20 години и е постигнал точен модел. Холандският дърводелец и художник Йохан Хуйберс прекара близо две десетилятия в планирането и изграждането на забележителния кораб. Този огромен плаващ паметник на библейския разказ за потопа от Битие всъщност е […]

Read More
изкуство любопитно

200 забележителни речи – в книга

„Имам една мечта“, „Властта на народа, от народа и за народа“, „Звездният им час“, „Съборете тази стена“, „Дай ми свобода или нека умра!“, „Най-сетне свободни!“ Това са едни от най-великите речи за всички времена. Зовящи за война или за мир, израз на гняв или в търсене на справедливост, призоваващи на бунт за свобода. В тази […]

Read More
любопитно

10 съвета как да предпазите кучето си през зимните месеци

Отново падна сняг навън и повечето кучета се радват да играят в преспите. Но не всички. Има някои важни правила, които да спазвате, когато излизате с вашия домашен любимец през студените месеци. 1. Завивайте ги по време на разходкаМоже да ви е уютно заедно на закрито, но кучето ви се нуждае от редовни разходки, независимо […]

Read More