fbpx

Как се пие бира в Прага

За добрата бира като напитка няма сезон – незавизимо дали е лято или зима. Особено в местата, които са бирени дестинации като Чешката република, и по-специално столицата й Прага.

Когато имате нужда от бира, Чехия е мястото, където трябва да отидете. Родното място на Pilsner е дом на едни от най-добрите и вкусни бири в света. Освен това тук бирата е изключително достъпна като цена.

Наричат бирата „течен хляб”. На много места в Прага може да чуете: “Бирата е като майчиното мляко за възрастните”. По всичко си личи, че бирата тук е на особена почит.

Има и много специални места, където да опитате вкусната напитка. Има официални ресторанти Pilsner в цялата страна – и ако сте в Прага, вероятно ще видите такъв почти на всеки ъгъл.

Не пропускайте да опитате трите начина, по които сервират бира в Чешката република:

1. The Hladinka (Smooth)

2. The Na Dvakrat (Crisp)

3. The Mliko (Milk)

Вижте тук:

Eто най-важните особености при консумацията на бира:

1. Чашата трябва да е със същата температура като бирата

2. Крачето на уредите за наливане на бира трябва да е специално, за да предпазва бирата от окисляване

3. При по-плавно наливане, газирането е по-слабо, което прави бирата страхотна, ако сте готови да отпиете веднага

4. Бирата ще остане свежа по-дълго, ако пиете по време на хранене.

Това е! И… вече сте експерти. Е, може би не точно експерти, но изпийте няколко бири и ще започнете да се чувствате като такава.

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече