fbpx

Калоян Павлов представя дебютния си албум “Песента на тъпана”

Векове наред тъпанът съпровожда българина в неговите празници и веселия. „Песента на тъпана“ е главен герой в дебютния едноименен албум на Калоян Павлов, чието премиерно представяне ще бъде на 28 октомври от 19.30 часа в PIROTSKA 5 EVENT CENTER.

Идеята на проекта е да събере в едно традициите на българския музикален фолклор със съвременните тенденции в поп музиката, където ударните инструменти също имат своето важно място. Замисълът на албума е да покаже по оригинален начин творческите виждания на част от младите изпълнители, владеещи изкуството и магията на тъпана. Съчетавайки по нестандартен начин музика и ритъм от различни епохи, в своите изцяло авторски пиеси Калоян Павлов стига до съвременното звучене и интерпретация на ударните инструменти и тяхното въздействие в силно динамичния и дигитален съвременен свят.

„Песента на тъпана“ звучи и с гласовете и инструментите още на Петър Миланов (китара), Деница Христова (гъдулка), Сорина Богомилова (вокал), Деница Стойкова (текстописец) , Стойо Стоев (гайда), които ще бъдат и специални гости на представянето на албума на 28 октомври.

„Песента на тъпана“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Калоян Павлов е роден през 1994 г. в гр. София. На 4 години вече е на сцената в ансамбъл “Чинарче”- Казичене с хореограф – Асен Павлов. Танцува в ансамбъл „Гоце Делчев“, София, детски танцов състав “Македонче”- София. През 2013 г. завършва НУТИ – София, а след това и АМТИИ – гр. Пловдив, специалност „Българска народна хореография“.

От 2009г. е част от ансамбъл “Чинари”, солист в спектаклите „Траките“, „Ние, българите“, „Възрожденски разкази“, „25 години ансамбъл „Чинари“. През 2017 г. заедно с баща си Асен Павлов – главен хореограф на ансамбъл „Чинари“, създават спектакъла „Мистичен ритъм“.

О 2012г. Калоян Павлов изработва тъпани и други перкусионни инструменти. Участва в спектаклите на група “Булгара” – Симфони, Стоян Янкулов, Деси Добрева, Камен Донев и др. Участва в откриването на най-големия Исторически парк в света, заедно със симфоничен оркестър и група “Булгара”.

През 2014г. участва в създаването на група “Етнотикс”, като перкусионист и фронт мен на групата. Автор е на перкусионния проект “Чинари Дръмс”.

От 2016г. води детско-юношеска школа “Чинари Джуниър-София”, с която печелят множество награди.

През 2017г. Калоян Павлов издава самостоятелния си сингъл “Вдъхновен”, по негова музика и аранжимент,  саунд дизайна на Алекс Нушев. През същата година реализира първият самостоятелен албум на група “Етнотикс“ – „Някъде на изток“.

Автор е на музикално-танцовите пиеси “Дует-тарамбуки”, “Дует-тъпани”, „Дръмс Степ“, „Кривотия“, „Огнище“.

Участва в музикални проекти на композиторите: Костадин Генчев, Кирил Владов, Кирил Добрев, Ангел Добрев, Марек Дяков, Стоян Янкулов и др.

В танцовата си кариера участва в множество фестивали, концерти и спектакли, някои от които са представени в: Русия, Гърция, Турция, Македония, Италия, Франция, Испания, Дубай, Англия, Германия, Швейцария и др.

През 2020 г. Калоян Павлов организира първото издание на “Sofia Ethno night festival” –  Етно Фестивал, проведен в клуб Music Jam в рамките на 2 дни с презентации и концерти на група Етнотикс, група Cinga manga funk, певицата Lyrra, Трио Булгарина и Чинари Дръмс.

Сред наградите, с които е отличен са: “ИКАР 2017” от Съюза на артистите в България, “Златна муза 2018” от Асоциацията на хореографите в България в категория “Хореография в българския танцов фолклор”, за спектакъла “Мистичен ритъм”.

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече