fbpx

Кеймбридж Онтарио – градът, в който снимат “Историята на прислужницата” – 2 част

Град Кеймбридж Онтарио в Канада играе съществена роля в сериала “Историята на прислужницата”. Той е една от основните локации за измислената република Гилеад. Породължава нашата разходка из града – гледайте, за да познаете някои места от сцени в сериала.

Централната улица Ainslie

Сърцето на центъра на Кеймбридж служи като фон за много сцени в „Историята на прислужницата“. Това е сцената за протестите преди Галаад, както локация за сцени от ежедневието на измислената държава, управлявана от религиозни фанатици.

Мостът на главната улица

Емблематичният мост на главната улица на Кеймбридж е представен широко в сериала. Историческите гледки и околностите са представени като Галаад с прислужниците и техните лели, които редовно преминават по моста.

Queen’s Square

В средата на 30-те години на миналия век, основателят на Galt, Уилям Диксън, първоначално разработва Queen’s Square с намерението той да бъде център на града и средище на градския пазар.

Queen’s Square е дом на много исторически забележителности – Презвитерианската църква на Нокс е издигната 1869-1870 г., Централната презвитерианска църква е построена през 1882 г., военният мемориал на Галт е открит на площада на кралицата на 10 ноември 1930 г.

Фонтанът Centennial – добавен в знак на признание за 100-ия рожден ден на Канада, беше възстановен и отново отворен за обществеността.

Оръдието на Queen’s Square Cannon е подарено на град Галт през 1864 г. след Кримската война, водена от Великобритания и Руската империя.

В сериала Площадът на кралицата е място за тайни разговори, протести, процесии и ретроспекции в Галаад.

Brant Road North

Кварталът Западен Галт е място за много сцени, показващи жилищните райони на Гилеад. Големи исторически домове, антични улични лампи и големи стари дървета се редят по тази улица. На кадъра по-горе – акрисите Евър Карадайн и Ивон Страховски вървят по Brant Road North от източната страна.

Очакваме информация за премиерната дата на последния, 6-ти сеон на “Историята на прислужницата”.

*кадри: скрийншоти “Историята на прислужницата”

пътешествия изкуство любопитно

Кеймбридж Онтарио – градът, в който снимат “Историята на прислужницата” – 1 част

Град Кеймбридж Онтарио в Канада играе голяма роля в сериала “Историята на прислужницата” – приветстван от критиката, носител на награди „Златен глобус“ и „Еми“, базиран на наградения роман на канадската писателка Маргарет Атууд. Всъщност Кеймбридж е една от основните локации за измислената република Гилеад. Да се разходим из града? Доста места ще ви се сторят […]

прочетете повече
пътешествия

Виждали ли сте хотела китара: The Guitar Hotel в Южна Флорида

Хотел Guitar предлага 638 луксозни стаи и апартаменти в курорта. Проектиран да прилича на китара и ярко осветени струни, този инженерен шедьовър достига 450 фута в небето, оборудван със стъклени панели от пода до тавана. Осветен от слънцето и залеза в небето на Южна Флорида, The Guitar Hotel е наистина архитектурно чудо, което стои внушително […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Три къщи на Гауди в Барселона

Антони Гауди беше най-известният архитект на Барселона, създател на три къщи в града – Casa Batllo, Casa Mila и Casa Vicens, които са отворени за посетители. Има комбиниран туристически билет, който ви позволява да посетите 3 от най-важните къщи, създадени от Гауди в Барселона. Casa Batllo Casa Batlló е построена в каталунския модернистичен стил и […]

прочетете повече