Кейт Мидълтън свири на пиано за Бъдни вечер

Кейт Мидълтън за първи път показа публично своя музикален талант.

Херцогинята на Кеймбридж свири на пиано за инициативата Royal Carols: Together  – богослужение с коледни песни в Уестминстърското абатство, което беше излъчено в Обединеното кралство на Бъдни вечер. Тя акомпанираше на шотландския певец Том Уокър в песента му „За онези, които не могат да бъдат тук“.

Херцогинята също сподели клипа от изпълнението си в официалния Instagram профил на нея и принц Уилям. Във видеото Кейт носи празнична червена рокля с палто на Катрин Уокър, украсено копчета, докато свири в The Abbey’s Chapter House.

Според кралски източник, изненадващото изпълнение било идея на самата Кейт, която оше от дете свири на пиано като дете и това било едно от заниманията, на което се отдавала по време на пандемията, според списание People. Тя сама избрала и песента на Уокър, защото песента е „впечатляваща“ и предложила да му акомпанира.

„Музиката беше много важна за херцогинята по време на локдауна“, споделя кралският източник. „Тя също цени така начина, по който музиката обединява хората – особено в трудни времена. Поради тези причини Кейт поиска да бъде част от изпълнението на Том“.

Подобно на много семейства по света, принц Уилям и херцогиня Кейт трябваше да променят плановете си за почивка наскоро, след като кралица Елизабет II отмени традиционното коледно събиране на кралското семейство в Сандрингам. Поради тези обстоятелствата двамата направиха коледно обръщение, споделено в социалните мрежи, подписано с инициалите им „W&C“.

„Тази Коледа ще бъде различна от това, което толкова много от нас планираха. От тези, които са сами или трябва да се изолират далеч от любимите хора, до невероятните хора, които подкрепят нашата Национална здравна служба и се грижат за най-нуждаещите се – ние мислим за вас“, пишат Уилям и Кейт.

изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
любопитно

18 януари – Световен ден на Снежния човек

Тази зима у нас не е особено снежна, поне в градовете. Но какво е зимата без снежния човек? Идеята за днешния празник – рожденият ден на снежния човек е на германския колекционер Корнелиус Граетц. И датата е избрана случайно – диницата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек. Кога е бил направен първият […]

Read More