fbpx

Киносъбитието “Аватар: Природата на водата” вече е тук

Продължилото повече от десетилетие очакване приключи – киносъбитието “Аватар: Природата на водата” е вече в кината. Ненадминатият визионер Джеймс Камерън успява за пореден път да надскочи себе си и подарява на зрителите едно уникално и незабравимо киноизживяване, надхвърлящо дори и революционния първи филм от 2009 г., с който завинаги промени света на киното и представите ни за качествено и зрелищно забавление.

Изключителната възможност да бъдат сред първите, завърнали се на Пандора, получиха редица фенове, специални гости и родни звезди, които присъстваха на достойната за пищността и мащабите на “Аватар: Природата на водата“, бляскава галапремиера, която се проведе вчера, 14 декември, в IMAX залата на Cinema City в Mall of Sofia. Два живи аватара, дошли специално от Пандора, тематичен бар с оригинални напитки с джин от Hendrick’s и иновативен кетъринг, вдъхновени от богатото биоразнообразие на извънземната луна, специален кът, подготвен от глобалния партньор на филма NYX Cosmetics, както и фотобудка, която пренасяше гостите директно в света на Аватар, направих събитието наистина запомнящо и незабравимо, подготвяйки всички за предстоящото зрелищното киноизживяване. 

Определено “Аватар: Природата на водата” е визуален спектакъл, какъвто не сме виждали досега на екран, а заедно с това, той предлага и много истинска и емоционална история за семейство, което се опитва да оцелее. Повече за естеството на филма научаваме лично от Джеймс Камерън и звездите Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Кейт Уинслет, Стивън Ланг и Клиф Къртис, които в специално видео зад кулисите „Завръщане на Пандора“ разкриват впечатленията си за амбициозната и вълнуваща продукция. 

Действието на “Аватар: Природата на водата” ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо заедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите. “Аватар: Природата на водата” е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк Съли и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно. 

Режисьор е Джеймс Камерън (ПришълцитеБезднатаТерминатор 2ТитаникАватар), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Моментът настъпи! Пандора ни очаква с “Аватар: Природата на водата” – само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия. 

пътешествия любопитно

Вижте Окото на земята – най-известното езеро в Хърватия

Това прекрасно езеро има невероятни форма и цвят и е един от изворите на най-дългата река в Далмация – Цетине. Реката изминава около 101 км, преди да се влее в Адриатическо море. Водите му текат в подножието на Динара, най-високият планински масив в Хърватия. Известно е като „Окото на земята“ поради силната си прилика с […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Историята на прислужницата”: Сезон 6 – кога да го очакваме?

Всички знаем, че финалният, 6-и сезон на “Историята на прислужницата” ще се появи в един момент на платформата на Hulu, но кога – все още не е ясно. За момента хората от услугата за стрийминг изобщо не са казали почти нищо за това кога сериалът ще се върне в ефир, още повече – не се […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече