fbpx

Кога е на-доброто време да отидем на Малдивите?

Малдивите са поредица от коралови атоли в Индийския океан, известни със своята комбинация от луксa на боси крака и добри условия за туризъм. Добавете към това топлия климат, като температурите рядко падат много под 27 градуса. Влажността е висока  – 80%, но това се смекчава от морския бриз, особено през нощта.

Друг бонус е, че температурите на морето се движат между много комфортните 26°C и 29°C през цялата година.

И така, кога е най-доброто време да отидете?

Малдивите имат дълъг период на страхотно време от ноември до април. Безмилостно топло и тропическо с 29°C до 31°C през цялата година, а средните дневни температури рядко падат под 24°C.

Януари до април – пиков сезон

За да избегнете краткотрайни внезапни дъждове, идете между януари и април, тъй като това обикновено са най-сухите месеци и за някои ниската влажност е благословия. Времето е идеално за плажна почивка, а и видимостта е страхотна по това време на годината – с идеални условия за гмуркачи и гмуркачи с шнорхел.

Все пак имайте предвид, че това е пиковото време, когато тълпи туристите тръгват към Малдивите. 

Май до септември – топло, но с малко дъжд

Все още е топло през четирите месеца между май и септември, но може да има бури между дългите периоди на слънчево време. Те достигат своя връх около юни. Дъждовните периоди  обикновено са кратки и няма да мине много време, кагато слънцето пак ще изгрее през облаците и ще изсуши всичко.

Ако обичате да се гмуркате с шнорхел, имайте предвид, че по това време се образува планктон и видимостта е намалена. Бонус е, че ако нямате нищо против рисковете валежи на дъжд, цените са по-ниски.

От октомври до ноември – най-доброто време за наблюдение на акули

Тези месеци предлагат топли температури и дълги периоди на слънце, но с повишен шанс за дъжд и бури. Все пак през октомври и ноември е най-вероятно да видите китови акули и манта, които идват да се хранят с планктон. Това може да е времето, когато има най-добри оферти за пътуване.

Декември – вземете отстъпка

Времето е подобно на предишните два месеца и пакетите за пътуване са добри точно преди Коледа – друг пиков период.

СЪВЕТ: За да усложнят малко нещата, имайте предвид също, че на северните атоли има най-много валежи от май до ноември; а на южните атоли – от ноември до март. Наистина няма много какво да правите, когато вали, освен да четете или пиете, или може би да се гмуркате, затова изберете внимателно своето време за екскурзия. 

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече