fbpx

Коледната украса в Белия дом

Белият дом разкри празничната си украса, в съответствие с темата, избрана тази година от първата дама Джил Байдън – „Дарове от сърцето“.

Директорът по комуникациите в East Wing Елизабет Александър каза пред CNN, че идеята е да покажат „неща, които обединяват и лекуват и ни събират заедно“. Планирането на празничната украса започна още в началото на лятото.

Във всяка от обществените стаи на Белия дом (който остава затворен за посетители поради пандемията от Covid-19) има индивидуална интерпретация по темата. Библиотечната стая – с декорации от пеперуди, отразява „дара на ученето“, докато стаята Vermeil отбелязва „дара на визуалните изкуства“ с коледни венци, изработени от потопени в боя четки за рисуване и дърво с цветни орнаменти на Pantone.

В Китайската стая е поставена маса Nana style, като жест към любимите семейни вечери на Байдън, с централни елементи от свещи и цветя. На елхата в държавната трапезария виси снимка на Тръмп и съпругата му Мелания в златна рамка, заедно със снимки на Обама, както и на семействата на други президенти. Върху коледните дръвчета в стаята, които са по темата „дар за приятелство и грижа“, висят орнаменти от хартиени ръце, образуващи кръгове и звезди – по идея на първата дама.

Още снимки на бившите първи семейства, сред които е и Тръмп, украсяват коридора. На друга стена са окачени рамкирани празнични поздравителни картички от Байдън, Обама и Тръмп.

За украсата в Белия дом са използвани общо 41 елхи, 1800 метра панделки, повече от 300 свещи и повече от 10 000 украшения. В сравнение с предишните години обаче украсата не е толкова изобилна.

Президентът Байдън и първата дама разгледаха декорациите в неделя вечер, след като се върнаха от празника си за Деня на благодарността в Нантъкет, Масачузетс. Джил Байдън постави последната (ядлива) фигурка на коледното табло – меденка във формата на учителка, подпряна до парапет на стълбище, изработен от спагети и боядисан с черен хранителен оцветител. Всички фигурки на таблото, с изключение на дъската, върху която лежат, могат да бъдат изядени по време на празниците.

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече