fbpx

Коледната украса в Белия дом

Белият дом разкри празничната си украса, в съответствие с темата, избрана тази година от първата дама Джил Байдън – „Дарове от сърцето“.

Директорът по комуникациите в East Wing Елизабет Александър каза пред CNN, че идеята е да покажат „неща, които обединяват и лекуват и ни събират заедно“. Планирането на празничната украса започна още в началото на лятото.

Във всяка от обществените стаи на Белия дом (който остава затворен за посетители поради пандемията от Covid-19) има индивидуална интерпретация по темата. Библиотечната стая – с декорации от пеперуди, отразява „дара на ученето“, докато стаята Vermeil отбелязва „дара на визуалните изкуства“ с коледни венци, изработени от потопени в боя четки за рисуване и дърво с цветни орнаменти на Pantone.

В Китайската стая е поставена маса Nana style, като жест към любимите семейни вечери на Байдън, с централни елементи от свещи и цветя. На елхата в държавната трапезария виси снимка на Тръмп и съпругата му Мелания в златна рамка, заедно със снимки на Обама, както и на семействата на други президенти. Върху коледните дръвчета в стаята, които са по темата „дар за приятелство и грижа“, висят орнаменти от хартиени ръце, образуващи кръгове и звезди – по идея на първата дама.

Още снимки на бившите първи семейства, сред които е и Тръмп, украсяват коридора. На друга стена са окачени рамкирани празнични поздравителни картички от Байдън, Обама и Тръмп.

За украсата в Белия дом са използвани общо 41 елхи, 1800 метра панделки, повече от 300 свещи и повече от 10 000 украшения. В сравнение с предишните години обаче украсата не е толкова изобилна.

Президентът Байдън и първата дама разгледаха декорациите в неделя вечер, след като се върнаха от празника си за Деня на благодарността в Нантъкет, Масачузетс. Джил Байдън постави последната (ядлива) фигурка на коледното табло – меденка във формата на учителка, подпряна до парапет на стълбище, изработен от спагети и боядисан с черен хранителен оцветител. Всички фигурки на таблото, с изключение на дъската, върху която лежат, могат да бъдат изядени по време на празниците.

изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More
пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More