Коледната украса в Белия дом

Белият дом разкри празничната си украса, в съответствие с темата, избрана тази година от първата дама Джил Байдън – „Дарове от сърцето“.

Директорът по комуникациите в East Wing Елизабет Александър каза пред CNN, че идеята е да покажат „неща, които обединяват и лекуват и ни събират заедно“. Планирането на празничната украса започна още в началото на лятото.

Във всяка от обществените стаи на Белия дом (който остава затворен за посетители поради пандемията от Covid-19) има индивидуална интерпретация по темата. Библиотечната стая – с декорации от пеперуди, отразява „дара на ученето“, докато стаята Vermeil отбелязва „дара на визуалните изкуства“ с коледни венци, изработени от потопени в боя четки за рисуване и дърво с цветни орнаменти на Pantone.

В Китайската стая е поставена маса Nana style, като жест към любимите семейни вечери на Байдън, с централни елементи от свещи и цветя. На елхата в държавната трапезария виси снимка на Тръмп и съпругата му Мелания в златна рамка, заедно със снимки на Обама, както и на семействата на други президенти. Върху коледните дръвчета в стаята, които са по темата „дар за приятелство и грижа“, висят орнаменти от хартиени ръце, образуващи кръгове и звезди – по идея на първата дама.

Още снимки на бившите първи семейства, сред които е и Тръмп, украсяват коридора. На друга стена са окачени рамкирани празнични поздравителни картички от Байдън, Обама и Тръмп.

За украсата в Белия дом са използвани общо 41 елхи, 1800 метра панделки, повече от 300 свещи и повече от 10 000 украшения. В сравнение с предишните години обаче украсата не е толкова изобилна.

Президентът Байдън и първата дама разгледаха декорациите в неделя вечер, след като се върнаха от празника си за Деня на благодарността в Нантъкет, Масачузетс. Джил Байдън постави последната (ядлива) фигурка на коледното табло – меденка във формата на учителка, подпряна до парапет на стълбище, изработен от спагети и боядисан с черен хранителен оцветител. Всички фигурки на таблото, с изключение на дъската, върху която лежат, могат да бъдат изядени по време на празниците.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More