fbpx

Красиви влакови маршрути в… Индия

Планирането на ваканция рядко включва експедиция с влак в наши дни. Но ако се случи, това със сигурност ни връща към дните на детството, когато ваканцията означаваше да се впуснем в красиви пътувания с влак. така е в Индия. Това ни дава възможност да се наблюдаваме променящите се пейзажи, докато влакът минаваше през градове и села, да пием топъл чай в глинени чаши (наричан Кулхад). …

Този път ще ви отведем по някои от най-красивите влакови маршрути в Индия, чиито релсов път покрива разнообразни пейзажи – стръмни планински склонове, тесни долини и широки морета.

Ето някои от най-красивите маршрути с влак в Индия

Прегледайте списъка с тези най-красиви разходки с влак в Индия и си изберете посока. Има планини, водопади, реки, равнини, пустини – всеки пейзаж, който можете да си представите. Разпръснати са от северната до южната граница.

Джаму – Барамула
Kashmir Railway ви подарява очарованието на пътуването

Железопътната линия, свързваща Джаму, Удхампур, Сринагар и Барамула, е не само живописна и завладяваща, но и един от най-предизвикателните железопътни проекти. Намира се в зона с висока земетръсна интензивност с вълнообразен и пресечен терен, екстремни ниски температури и е най-красивият железопътен маршрут в Индия.

Продължителност на пътуването с влак: 4 часа

Патанкот – Йогиндернагар
Мистика от долината Кангра

Ако искате да се насладите на тръпката на долината Кангра, мостовете на реката, дълбоките клисури и изключителната флора, насладете се на приятното, но доста бавно пътуване от 164 км от Патанкот до Джогиндернагар в Химачал Прадеш. Релсовият път не само се намира на предизвикателна височина, но е и един от най-живописните влакови маршрути в Индия.

Продължителност на пътуването с влак: 8 часа

Калка – Шимла
Омагьосващо пътешествие до лятната столица

Ако искате да се насладите на живописни долини, стръмни пътеки и мъгливи ливади, пътувайте до Шимла с теснолинейката. Това малко влакче-играчка, което сега се счита за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО, тръгва от Калка и изминава 96 км нагоре през 102 тунела: (най-дългият тунел се намира в Барог), 82 моста, дълбоки долини, стръмни завои, завои, гори от дезодар и рододендрон, бор и дъб.

Малко влакове като Siwalik, Kalka-Shimla, Himalayan Queen, Rail Motor и Siwalik Queen се движат по този маршрут. Пътуването е наистина очарователно, но с бавно темпо, докато влакът се изкачва ритмично по склона през гарите Dharampur, Solan, Kandaghat, Tara Devi, Barog, Salogra, Totu и Summerhill, за да стигне до лятната столица. Това е едно от най-добрите в Северна Индия и най-красивите пътувания с влак в Индия.

Продължителност на пътуването с влак: 5 час

Мумбай – Гоа
Пътуване през загадъчните Гати

Пътуването от Мумбай до Гоа, пресичащо клисурите на Сахядари и покрайнините на Арабско море, е може би най-живописното пътуване с влак в Индия. Mandovi Express, като част от железопътната мрежа Konkan, пътува между Мумбай и Гоа.

Маршрутът е пълен с живописни пейзажи, вариращи от тунели, мостове, крайбрежни периферии, стъпала на Западни Гати (друго име за Sahyadari), безброй малки реки, сезонни потоци и тучни зелени ливади. Не забравяйте да извадите видеокамерата или фотоапарата си и да заснемете акцентите от едно от зашеметяващите и красиви пътувания с влак в Индия.

Продължителност на пътуването с влак: 12 часа

Бхубанешвар – Брахмапур
Спокойното пътешествие

Още едно от най-красивите пътувания с влак в Индия е от Бхубанешвар до Брахмапур, с буйно зелено Малядри от едната страна и спокойното езеро Чилика от другата. Ако имате достатъчно късмет, можете да видите много мигриращи птици, така че не забравяйте фотоапарата си. Можете да уловите най-добрите езера в Одиша, докато пътувате с този влак.

Продължителност на пътуването с влак: 3 часа

Има още много красиви влакови маршрути в Индия, на които можете да се посветите, стига да имате време!

пътешествия любопитно

Три нови директни полета до Сейшелите през 2023 г.

Първите директни полети за 2023 година от България до Сейшелските острови ще стартират от януари. Екзотичната дестинация става все по-достъпна и предпочитана от българите. Самолетните билети са вече в продажба, като чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Те ще се реализират със съдействието на сейшелския туроператор 7South, българските им партньори […]

прочетете повече
любопитно

Откриха Планетариум в София

Пред Центъра за съвременни изкуства “Топлоцентрала” в София беше открит първият в столицата планетариум. Съоръжението, наречено Андромеда, е с височина 4,6 м и диаметър на купола 5 м. Капацитетът на посещения е до 15 души. Най-нетърпеливите посетители ще могат да го посетят още днес, 26 ноември, а работното му време ще е от 11,00 часа […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Гръцката верига Greek Pride е без аналог с хотели от 1 до 5 звезди

С разнообразието си от различни категории хотели и места за настаняване една от водещите хотелски вериги на Балканите – Greek Pride Hotels, е финалист за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. Международно жури от експерти от Балканските страни оценява номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в […]

прочетете повече