fbpx

Круизна ваканция? Защо не!

Няма по-добър начин да изживеете историята, забележителностите и културата на Европа от една европейска круизна почивки. Качете се на борда на един от реномираните кораби, които ще ви отведат до невероятни дестинации. Разопаковайте багажа веднъж и ще се събуждате в нов град всеки ден, докато изследвате гледките, звуците и вкусовете на Европа, Скандинавия и Балтика, Средиземно море, Гърция или италиански круиз по ваш собствен график. Комбинирайте това със зрелищни забавления на борда, луксозни спа услуги и липса на определено време за хранене и доброто прекарване ви е гарантирано.

Независимо дали пътувате из красивото Средиземно море или посещавате емблематичните градове на Северна Европа, има много начини да усетите най-доброто от всичко в региона.

Поръчайте пресен кроасан и чаща café au lait в парижка сладкарница и след това се насладете на паеля с пресни морски дарове в ресторант на La Rambla, най-известната улица в Барселона. Отпуснете се в гондола, докато се плъзгате по древните водни пътища във Венеция, един от най-романтичните градове в света, преди да шофирате по крайбрежието на Амалфи в Южна Италия, чиито живописни села, буйни градини и невероятни гледки към океана са вдъхновявали художници от векове.

Насладете се на внушаваща страхопочитание средновековна архитектура в Лисабон и опитайте чудесно портвайн в самия град Порто, Португалия. Неговият мост 25 де Абрил, най-дългият висящ мост в Европа, изглежда удивително – като моста Голдън Гейт в Сан Франциско. После се пренесете в Кушадасъ или Истанбул в Турция.

По-далеч на север се насладете на спиращи дъха природни чудеса отблизо, като мистичните фиорди на Норвегия, богато залесените райони на Осло или уникалната Синя лагуна в Исландия, загрята с геотермална енергия и пълна с терапевтични минерали. Обиколете средновековни замъци в Ирландия, където са се случили легендарни битки и след това почувствате непокътнатата слава на балтийските гори. Разширете хоризонтите си с една европейска круизна ваканция, като отплавате към грандиозни нови приключения в някои от най-вълнуващите градове в света. Все още е лято!

Оферти за различните пътувания и компании за круизни ваканции можете да намерите например тук или тук.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече