fbpx

Летни олимпийски игри в Париж през 2024, епично тържество по река Сена

Олимпийските игри 2024 ще бъдат забележително събитие, благодарение на историческото и ослепително място, където ще се проведат – Градът на светлините, Париж.

Точно един век беше нужен, за да се завърнат Олимпийските игри в Париж, Франция. И това ще се случи на 26 юли 2024 г. Последно домакинствани на Париж беше през 1924 г.

Свидетелство за спортно майсторство и единство, Олимпийските игри за първи път няма да бъдат ограничени до един стадион, а вместо това ще се проведат в самото сърце на града – на река Сена.

Целият град ще бъде превърнат в огромен олимпийски стадион над Сена, а кейовете ще бъдат трибуните за зрители. Игрите и артистичните представления ще се провеждат навсякъде: по мостовете, около паметниците и над реката.

Междувременно Париж е навсякъде около тези събития – историческите места като Pont Louis, Théâtre du Châtelet, Pont Neuf, Monnaie de Paris, Musée du Louvre и най-важното – всичко ще се случва на и около река Сена.

Целта на домакинството на игрите около Сена е да накара парижаните да се свържат с реката – гордостта и радостта на града. Когато бреговете на реката бяха отворени за пешеходци през 2016 г., това върна на парижани тяхната красива река. Сега те вече могат да се наслаждават на разходки покрай бреговете й или да спортуване, без да се притесняват от трафика.

Покрай кейовете и под мостовете на Сена, на този грандиозен и исторически фон, атлетите ще бъдат превозени от величествена флотилия, състояща се от над 160 лодки. Игрите ще следват 6-километров параден маршрут по река Сена, минаващ от Pont d’Austerlitz до Pont d’Iéna.

Не ни остава нищо друго, освен да очакваме 26 юли 2024 г.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече