fbpx

Мария Бакалова влиза в Marvel вселената: ще играе в “Пазители на Галактиката 3”

Номинираната за Оскар Мария Бакалова се присъединява към кинематографичната вселена на Marvel с ключова роля в “Пазители на Галактиката 3”.

Снимките наскоро приключиха, а в продукцията участват още Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Баутиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун, Карън Гилън, Елизабет Дебики, Уил Поултър, Чук Ивуджи.

Режисьорът Джеймс Гън наскоро намекна за участието на „необявен актьор“ във филма. Този човек обаче не е Бакалова. А каква точно ще бъде ролята й – се пази в тайна.

Предишните две части проследяват историята на получовека, полуизвънземния Питър Куил, известен още като Стар-Лорд (Прат), и неговата банда междугалактически престъпници, докато се борят с различни заплахи за своята вселена. Трета част ще бъде последната от поредицата за Пазителите.

Продукцията на Marvel стартира през ноември 2021 г. Изпълнителни продуценти са Кевин Файги, Луис Д’Еспозито, Виктория Алонсо, Николас Корда, Саймън Хат и Сара Смит. Дейвид Дж. Грант и Ларс П. Уинтър са копродуценти.

Първите два филма – Пазителите на галактиката от 2014 г. и Пазителите на галактиката от 2017 г. 2 – спечели повече от 1,6 милиарда долара в световен мащаб. Предвижда се третата част да излезе на 5 май 2023 г.

Изгряващата българска актриса Мария Бакалова направи пробив, когато Саша Барон Коен я избра да играе дъщеря му в Borat Subsequent Moviefilm. Ролята й донесе няколко награди, като дори получи номинация за Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More