fbpx

Мистериозни археологически находки в новата книга на Ирена Григорова

Историята на човечеството определено крие много тайни. С течение на годините учените правят все по-озадачаващи открития, предизвикващи спорни въпроси по отношение на произхода и еволюцията на човека. Новото проучване на журналистката Ирена Григорова разглежда необикновените артефакти, намерени на териториите на България и Балканския полуостров. „Скрито наследство“, публикувана от „Апостроф“, хвърля светлина върху различни от общоизвестните разбирания за историята.

След успеха на книгите ѝ „Прастари времена“, „Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато“, „Мистичните пътеки на България“ и „Мистичните пътеки на България II“ Ирена Григорова отново връща читателите в древността. Този път тя се съсредоточава върху Балканите и изследва старателно замаскирани находки, които от десетилетия стоят заключени в различни архиви и академичните среди не им отдават нужното значение.

„Скрито наследство“ започва с разгадаването на гръцката митология и ролята на боговете в живота на първите цивилизации. Преминава през мистериите в еволюцията на човека и липсващото звено. И показва странни артефакти и изображения, за които науката няма логично обяснение. За да събере частите от този тайнствен пъзел, авторката няколко години обикаля музеите в България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Гърция и Турция.

Журналистката търси отговори на въпроси като: Защо човешките тела не са пригодени за живот на Земята? Къде е липсващото звено в човешката еволюция? Портрети на кои божества изобразяват хората от праисторията? Възможно ли е тези божества да не са родени тук, а да са дошли от Космоса? Защо в православната иконопис от епохата на Възраждането има толкова много неканонични изображения?

С настоящата книга Ирена Григорова призовава хората да оставят настрана всички стереотипи, които са им внушавани през годините. Да се абстрахират и да погледнат по нов начин към тези истории, защото това е скритото наследство на човечеството и е време то да бъде показано.

пътешествия любопитно настаняване

Посетете впечатляващия замък Чоха

Ако търсите невероятно място за почивка в средновековен стил, намерихте – замъка Чоха в Полша. Тази зашеметяваща крепост е кацнала на върха на хълм с изглед към село Чоха и езерото под него, а нейните кули и стени със сигурност ще спрат дъха ви. Замъкът е отворен за обществеността, така можете да го посетите и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Нова книга за Левски търси истината: Конспирации, издайници, пари

Два въпроса висят със страшна сила в нашата история: „Кой предаде Левски?“ и „Кой уби Ботев?“.  Тези въпроси, дали тласък на дълголетни полемики, и днес продължават да тревожат историческата ни памет.  На 17 февруари Искрен Красимиров ще ни предложи още едно интригуващо и отлично аргументирано четиво, което се включва  в дебата за историческата съдба на националните ни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Още веднъж: Венеция е най-романтичният град на света

Ново проучване на голям международен туристически портал поставя за пореден път Венеция на първо място сред най-романтичните градове в света. Лъкатушещите водни пътища и цветните пиаци правят този италиански град очевидно най-романтичното място в света. Затова обиколете каналите с водно такси или се понесете по водата бавно с типична гондола, тръгвайки от Моста на въздишките. […]

прочетете повече