fbpx

“Моменти” на Графа стана хит в Чехия

Когато говорим за български хитмейкър, несъмнено първото име, което ни идва на ум е това на Влади Ампов – Графа. Признание за таланта му дойде и от Чехия, където песента „Моменти“ заживя нов живот в изпълнение на двама от най-популярните там певци – Ян Бендинг и Моника Багарова. Чешката версия на песента се казва „Град“ (Město), а идеята тя да се превърне в сингъл е на продуцентите на телевизионната риалити поредица „Прага – ден и нощ“, които стигат до авторите ѝ със съдействието на българския продуцент Краси Ванков.

Много често режисьори и филмови продуценти се доверяват на Влади Ампов и заглавни песни към български сериали стават  “Слънце в очите ти” [“Морска сол”], “Моменти” [“София – ден и нощ”], “Квартални джентълмени” [“Полицаите от края на града”], “Утре отново” [“Мен не ме мислете”].

„Моменти“ е песен от едноименния супер успешен албум на Графа, който получи наградата за най-добър албум за 2016 година. В родината ни се превърна в хит, който до ден днешен феновете пеят от начало до край на концертите на любимия си изпълнител.

Влади Ампов откликва с готовност на запитването за адаптирането на „Моменти“ във версия на чешки, без колебания съгласие дава и другия автор на текста Илия Григоров.  Така се ражда „Град“ (Město),  която вече 2 месеца трупа популярност в Чехия.  Ян Бендинг и Моника Багарова, чешките супер звезди, които я изпълняват, споделят, че песента е много красива и вярват, че ще се хареса на феновете им.  Новата версия на „Моменти“ звучи свежо и топло, което е причината вече да е любима на много фенове в Чехия.

Влади Ампов – Графа, освен брилянтен певец и пърформър, е най-продуктивния български композитор през последните десетилетия. Едва ли има българин, който да не е чувал „Давам всичко за теб“, „Искам те“, „Крадена любов“, „Ако има рай“, „Невидим“, „Дим да ме няма“, „Drama Queen”, “Да“, „Ти грееш“, „Утре отново“ и още десетки любими хитове, изпълнени от Графа. Влади Ампов пише хитове за своите колеги Мария Илиева (“Идваш към мен”, “Минало”), Любо Киров (“Отново вярвам”), Михаела Филева (“Опасно близки”, “Бойкот”, “Приливи и Отливи” и др.), Руши Видинлиев (“Хотел 2 звезди”, “БГ тв”), Орлин Павлов (“Завръщане”) Дивна (“Мойта музика”), VICTORIA (“Незавършен роман”, “Част от мен”) и др.

Само преди дни Графа се завърна от турне в Благоевград, Свиленград и Смолян, където отново поднесе на феновете си силни музикални емоции с вълшебните си вокални изпълнения, със съпровод на китара и пиано. През октомври Влади Ампов ще продължи да радва феновете си със срещи на клубните сцени в Плевен, Хавана бар – 1.10, София, Терминал 1 – 8.10, Велико Търново, Плей – 14.10 и други.

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече