fbpx

Момчетата от Il Volo се връщат с концерти в България

Тримата италианци идват след месец с големите си концерти в чест на Енио Мориконе

„Никога няма да забравим концерта ни в Пловдив миналото лято. Не очаквахме, че публиката ще ни посрещне по този великолепен начин. Не чувахме гласовете си от аплодисментите.”, разказват музикантите за последното си гостуване в България в интервю за bTV. „Затова и когато планираме турне, казваме на мениджърите ни винаги да включват България. Трябва да отидем в България, защото те ни обичат и ние ги обичаме”, казва Пиеро Бароне. 

„В случая с България, това, което ни свързва, не са само цветовете на знамената, но и двата народа сме много сърдечни хора”, допълва Джанлука Джинобле.

Остава месец до трите големи концерта на Il Volo, посветени на музиката на Енио Мориконе – на 11 юли в Пловдив, Античен театър, на 13 и 14 юли в София, в Парк Центрър „Юнак”.

В началото на юни триото откри световното си турне с концерти в Арена ди Верона, пред 24-хилядна публика, събрала се от цял свят. След това Il Volo ще продължат през Италия, Европа, до Латинска Америка и Япония. 

Макар и последният им проект да е посветен на Енио Мориконе и неговата известна по цял свят филмова музика, само на техни концерти можем да чуем репертоар, съчетаващ Nessun Dorma, вечната Te voglio bene assaje, шедьоврите на Франк Синатра и прочутата Grande Amore. Най-разнообразни стилове, свързващи различни поколения, но обединени от уникалните им гласове и таланта им да представят италианското belcanto. „Ние пеем за любов и затова концертите ни са идеално място да доведете любимите си хора.”, казват те.

Те са вече 12 години на сцената, обиколили са световните сцени, пяли са с най-големите звезди. Мениджърът Микеле Торпедине ги открива още като деца, вижда в тях бъдещите звезди и ги събира в трио. А когато американска звукозаписна компания чува изпълнението им на O, sole mio”, им предлага договор за 2 млн. долара и ги прави първите италиански изпълнители в историята, които имат договор директно с американски лейбъл – точно лейбълът, издал Джон Ленън, сър Елтън Джон, Guns’n’Roses.

Техене почитател е самият папа Франциск. Притежава в личната си фонотека албумите им. А тримата хранят огромно уважение към него. „Ние сме италианци, държим папата много близо до сърцето си.”, казват те. „Докато растяхме, майките ни ни водеха на църква с цялото семейство”. Иняцио, Пиеро и Джанлука имат селфи с папата. А през 2018г. са поканени от него да пеят в Панама на XXIII среща на младежта. „Папа Франциск е много важна фигура за нас и благодарение на него младите хора са близо до църквата.”, споделят музикантите.

Иняцио Боскето е мечтал да стане ветеринар, Джанлука – архитект. Но както всички музиканти, започнали кариера като деца, на по 14 години, не са ходили в университет, а се посвещават на музиката. Винаги са на път, нямат почивни дни и техният живот е на сцената. „Когато се качваме на сцената, там е нашият свят, там е домът ни.”, казват те.

Билети за концертите „Il Volo sings Morricone” на 13 и 14 юли, в София, Парк Център „Юнак”, се продават в системата на Eventim.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече