fbpx

Най-добрите места за разходка в есенен Берлин

Климатът в Берлин го прави подходящ за екскурзии и разходки през всички сезони. С идването на есента зелените дървета се оцветяват в  смесица от жълти, червени и кафяви тонове. Опадалите листа образуват естествен килим, придавайки на улиците специален оттенък, който контрастира с обикновено сивото небе по това време на годината. За да се възползвате максимално от тези гледки, ще ви предложим няколко места в Берлин, където можете да се насладите на красивата природа.

Lustgarten

Този парк на Музейния остров е заобиколен от исторически сгради и паметници като музея Altes, Берлинската катедрала и Deutsches Historisches Museum, разположени от другата страна на река Spree. През есента пейзажът става златист. Отпуснете се на един от шезлонгите и се насладете на гледката към лодките, идващи и заминаващи по реката.

Колоната на победата (Siegessäule)

Това определено е най -доброто място за разглеждане на чудесния парк Tiergarten. От върха на колоната, на панорамната си платформа, можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Берлин и Straße des 17. Juni, булевард, по който растат  жълти и червенолистни дървета – той разделя Tiergarten на две части.

Schlosspark Charlottenburg

Дворецът Шарлотенбург е заобиколен от голяма градина с център в бароков стил. Районът  извън него имат някои от най-идиличните пейзажи в Берлин, включително езерце, където можете да видите отразения образ на замъка във водите му, и Белведере, днес музей, който показва колекция от порцелан. Широколистните дървета и изгорелите им портокалови листа превръщат пейзажа в приказка на Братя Грим.

Viktoriapark

Изкачете се по хълма, докато стигнете до красивия водопад. Там ще имате невероятна панорамна гледка към центъра на града, включително редиците от жълти дървета от двете страни на Grossbeerenstrasse.

Жилищните сгради по Stahlheimer Strasse

В северната част на Пренцлауер Берг, на ъгъла на улица Wisbyer Strasse, този жилищен блок от 30-те години на миналия век е едно от най-сниманите места в Берлин през есента. По фасадата му има прекрасна палитра, която обхваща от зелено до жълто и включва тонове на оранжево и червено. Освен това  трамваите, които минават покрай сградата, й придават още един нюанс на жълто.

Приятна разходка из есенен Берлин!

пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече