fbpx

Най-добрите места за разходка в есенен Берлин

Климатът в Берлин го прави подходящ за екскурзии и разходки през всички сезони. С идването на есента зелените дървета се оцветяват в  смесица от жълти, червени и кафяви тонове. Опадалите листа образуват естествен килим, придавайки на улиците специален оттенък, който контрастира с обикновено сивото небе по това време на годината. За да се възползвате максимално от тези гледки, ще ви предложим няколко места в Берлин, където можете да се насладите на красивата природа.

Lustgarten

Този парк на Музейния остров е заобиколен от исторически сгради и паметници като музея Altes, Берлинската катедрала и Deutsches Historisches Museum, разположени от другата страна на река Spree. През есента пейзажът става златист. Отпуснете се на един от шезлонгите и се насладете на гледката към лодките, идващи и заминаващи по реката.

Колоната на победата (Siegessäule)

Това определено е най -доброто място за разглеждане на чудесния парк Tiergarten. От върха на колоната, на панорамната си платформа, можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Берлин и Straße des 17. Juni, булевард, по който растат  жълти и червенолистни дървета – той разделя Tiergarten на две части.

Schlosspark Charlottenburg

Дворецът Шарлотенбург е заобиколен от голяма градина с център в бароков стил. Районът  извън него имат някои от най-идиличните пейзажи в Берлин, включително езерце, където можете да видите отразения образ на замъка във водите му, и Белведере, днес музей, който показва колекция от порцелан. Широколистните дървета и изгорелите им портокалови листа превръщат пейзажа в приказка на Братя Грим.

Viktoriapark

Изкачете се по хълма, докато стигнете до красивия водопад. Там ще имате невероятна панорамна гледка към центъра на града, включително редиците от жълти дървета от двете страни на Grossbeerenstrasse.

Жилищните сгради по Stahlheimer Strasse

В северната част на Пренцлауер Берг, на ъгъла на улица Wisbyer Strasse, този жилищен блок от 30-те години на миналия век е едно от най-сниманите места в Берлин през есента. По фасадата му има прекрасна палитра, която обхваща от зелено до жълто и включва тонове на оранжево и червено. Освен това  трамваите, които минават покрай сградата, й придават още един нюанс на жълто.

Приятна разходка из есенен Берлин!

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Wizz Air с нов маршрут: София – Ереван

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивия авиопревозвач в световен мащаб*, добавя нов вълнуващ маршрут към мрежата си – от София до Ереван. Полетите до столицата на Армения ще стартират от 29 април 2023 г. и ще бъдат изпълнявани 2 пъти седмично. С този уникален маршрут услугите на авиокомпанията от България ще достигнат до 61 нискотарифни маршрута до […]

прочетете повече
пътешествия

“Голямото преследване” – с втори сезон по NOVA

С втори сезон и нов пети преследвач на 6 февруари в ефира на NOVA стартира телевизионната игра за ум и ловкост „Голямото преследване“. От понеделник до петък в 18:00 ч. емблематичният водещ Ники Кънчев ще отправя предизвикателства под формата на интересни въпроси към участниците в студиото, които ще трябва с бързи реакции и хладнокръвие да дадат верния отговор. Срещу […]

прочетете повече