fbpx

Най-добрите места за разходка в есенен Берлин

Климатът в Берлин го прави подходящ за екскурзии и разходки през всички сезони. С идването на есента зелените дървета се оцветяват в  смесица от жълти, червени и кафяви тонове. Опадалите листа образуват естествен килим, придавайки на улиците специален оттенък, който контрастира с обикновено сивото небе по това време на годината. За да се възползвате максимално от тези гледки, ще ви предложим няколко места в Берлин, където можете да се насладите на красивата природа.

Lustgarten

Този парк на Музейния остров е заобиколен от исторически сгради и паметници като музея Altes, Берлинската катедрала и Deutsches Historisches Museum, разположени от другата страна на река Spree. През есента пейзажът става златист. Отпуснете се на един от шезлонгите и се насладете на гледката към лодките, идващи и заминаващи по реката.

Колоната на победата (Siegessäule)

Това определено е най -доброто място за разглеждане на чудесния парк Tiergarten. От върха на колоната, на панорамната си платформа, можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Берлин и Straße des 17. Juni, булевард, по който растат  жълти и червенолистни дървета – той разделя Tiergarten на две части.

Schlosspark Charlottenburg

Дворецът Шарлотенбург е заобиколен от голяма градина с център в бароков стил. Районът  извън него имат някои от най-идиличните пейзажи в Берлин, включително езерце, където можете да видите отразения образ на замъка във водите му, и Белведере, днес музей, който показва колекция от порцелан. Широколистните дървета и изгорелите им портокалови листа превръщат пейзажа в приказка на Братя Грим.

Viktoriapark

Изкачете се по хълма, докато стигнете до красивия водопад. Там ще имате невероятна панорамна гледка към центъра на града, включително редиците от жълти дървета от двете страни на Grossbeerenstrasse.

Жилищните сгради по Stahlheimer Strasse

В северната част на Пренцлауер Берг, на ъгъла на улица Wisbyer Strasse, този жилищен блок от 30-те години на миналия век е едно от най-сниманите места в Берлин през есента. По фасадата му има прекрасна палитра, която обхваща от зелено до жълто и включва тонове на оранжево и червено. Освен това  трамваите, които минават покрай сградата, й придават още един нюанс на жълто.

Приятна разходка из есенен Берлин!

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More