Най-добрите места за разходка в есенен Берлин

Климатът в Берлин го прави подходящ за екскурзии и разходки през всички сезони. С идването на есента зелените дървета се оцветяват в  смесица от жълти, червени и кафяви тонове. Опадалите листа образуват естествен килим, придавайки на улиците специален оттенък, който контрастира с обикновено сивото небе по това време на годината. За да се възползвате максимално от тези гледки, ще ви предложим няколко места в Берлин, където можете да се насладите на красивата природа.

Lustgarten

Този парк на Музейния остров е заобиколен от исторически сгради и паметници като музея Altes, Берлинската катедрала и Deutsches Historisches Museum, разположени от другата страна на река Spree. През есента пейзажът става златист. Отпуснете се на един от шезлонгите и се насладете на гледката към лодките, идващи и заминаващи по реката.

Колоната на победата (Siegessäule)

Това определено е най -доброто място за разглеждане на чудесния парк Tiergarten. От върха на колоната, на панорамната си платформа, можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Берлин и Straße des 17. Juni, булевард, по който растат  жълти и червенолистни дървета – той разделя Tiergarten на две части.

Schlosspark Charlottenburg

Дворецът Шарлотенбург е заобиколен от голяма градина с център в бароков стил. Районът  извън него имат някои от най-идиличните пейзажи в Берлин, включително езерце, където можете да видите отразения образ на замъка във водите му, и Белведере, днес музей, който показва колекция от порцелан. Широколистните дървета и изгорелите им портокалови листа превръщат пейзажа в приказка на Братя Грим.

Viktoriapark

Изкачете се по хълма, докато стигнете до красивия водопад. Там ще имате невероятна панорамна гледка към центъра на града, включително редиците от жълти дървета от двете страни на Grossbeerenstrasse.

Жилищните сгради по Stahlheimer Strasse

В северната част на Пренцлауер Берг, на ъгъла на улица Wisbyer Strasse, този жилищен блок от 30-те години на миналия век е едно от най-сниманите места в Берлин през есента. По фасадата му има прекрасна палитра, която обхваща от зелено до жълто и включва тонове на оранжево и червено. Освен това  трамваите, които минават покрай сградата, й придават още един нюанс на жълто.

Приятна разходка из есенен Берлин!

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More