fbpx

Наруши ли Ким Кардашиян дрескода на Ватикана?

Световни сайтове и потребители коментират няколко дни вече дали  Ким Кардашиян Уест е намерила начин да заобиколи строгия дрескод на Ватикана по време на скорошно си пътуване до Европа. Миналата седмица риалити телевизионната звезда посети няколко емблематични места в Италия, като  носеше прозрачна бяла рокля с изрязана част около кръста. Понеже звездата  посети Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър“, мнозина се усъмниха дали облеклото й не противоречи на скромния дрескод, въведен за посетителите там.

В публикация в Instagram Кардашиян Уест увери феновете си, че се е „прикрила“, преди да влезе в религиозни места. “Не се притеснявайте, аз се придържах към дрескода и се покрих напълно, докато бях в базиликата” Свети Петър “и в Сикстинската капела”, написа тя под свои снимки от Италия.

Според уебсайта на Ватиканските музеи посетителите могат да влизат във Ватиканските музеи, Сикстинската капела, базиликата Свети Петър и Ватиканските градини само ако са „подходящо облечени“. И по-конкретно – „дрехи без ръкави и / или ниско разкроени къси панталони над коляното, миниполи и шапки“ не са разрешени.

“Изискването за облекло включва и покриването на видими отличителни лични знаци ( напр. татуировки), които могат да нарушат католическия морал, католическата религия и общото благоприличие”, се посочва в уебсайта.

Според някои източници,  Кардашиян Уест всъщност спазила дрескода, като временно покрила своята рокля Barragán за 439 долара с дълго кожено яке.

„Имахме най-невероятното преживяване, обикаляйки Ватикана” , написа тя в Instagram. “Беше вълнуващо да разгледаме лично всички тези произведения на изкуството, на архитектурата и древноримските скулптури, особено произведенията на Микеланджело. Дори имахме възможност да разгледаме дрехите, носени от всеки папа в колекция, датираща още от 1500 г.”, пише риалити звездата.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More