Наруши ли Ким Кардашиян дрескода на Ватикана?

Световни сайтове и потребители коментират няколко дни вече дали  Ким Кардашиян Уест е намерила начин да заобиколи строгия дрескод на Ватикана по време на скорошно си пътуване до Европа. Миналата седмица риалити телевизионната звезда посети няколко емблематични места в Италия, като  носеше прозрачна бяла рокля с изрязана част около кръста. Понеже звездата  посети Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър“, мнозина се усъмниха дали облеклото й не противоречи на скромния дрескод, въведен за посетителите там.

В публикация в Instagram Кардашиян Уест увери феновете си, че се е „прикрила“, преди да влезе в религиозни места. “Не се притеснявайте, аз се придържах към дрескода и се покрих напълно, докато бях в базиликата” Свети Петър “и в Сикстинската капела”, написа тя под свои снимки от Италия.

Според уебсайта на Ватиканските музеи посетителите могат да влизат във Ватиканските музеи, Сикстинската капела, базиликата Свети Петър и Ватиканските градини само ако са „подходящо облечени“. И по-конкретно – „дрехи без ръкави и / или ниско разкроени къси панталони над коляното, миниполи и шапки“ не са разрешени.

“Изискването за облекло включва и покриването на видими отличителни лични знаци ( напр. татуировки), които могат да нарушат католическия морал, католическата религия и общото благоприличие”, се посочва в уебсайта.

Според някои източници,  Кардашиян Уест всъщност спазила дрескода, като временно покрила своята рокля Barragán за 439 долара с дълго кожено яке.

„Имахме най-невероятното преживяване, обикаляйки Ватикана” , написа тя в Instagram. “Беше вълнуващо да разгледаме лично всички тези произведения на изкуството, на архитектурата и древноримските скулптури, особено произведенията на Микеланджело. Дори имахме възможност да разгледаме дрехите, носени от всеки папа в колекция, датираща още от 1500 г.”, пише риалити звездата.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More