fbpx

Наруши ли Ким Кардашиян дрескода на Ватикана?

Световни сайтове и потребители коментират няколко дни вече дали  Ким Кардашиян Уест е намерила начин да заобиколи строгия дрескод на Ватикана по време на скорошно си пътуване до Европа. Миналата седмица риалити телевизионната звезда посети няколко емблематични места в Италия, като  носеше прозрачна бяла рокля с изрязана част около кръста. Понеже звездата  посети Сикстинската капела и базиликата „Свети Петър“, мнозина се усъмниха дали облеклото й не противоречи на скромния дрескод, въведен за посетителите там.

В публикация в Instagram Кардашиян Уест увери феновете си, че се е „прикрила“, преди да влезе в религиозни места. “Не се притеснявайте, аз се придържах към дрескода и се покрих напълно, докато бях в базиликата” Свети Петър “и в Сикстинската капела”, написа тя под свои снимки от Италия.

Според уебсайта на Ватиканските музеи посетителите могат да влизат във Ватиканските музеи, Сикстинската капела, базиликата Свети Петър и Ватиканските градини само ако са „подходящо облечени“. И по-конкретно – „дрехи без ръкави и / или ниско разкроени къси панталони над коляното, миниполи и шапки“ не са разрешени.

“Изискването за облекло включва и покриването на видими отличителни лични знаци ( напр. татуировки), които могат да нарушат католическия морал, католическата религия и общото благоприличие”, се посочва в уебсайта.

Според някои източници,  Кардашиян Уест всъщност спазила дрескода, като временно покрила своята рокля Barragán за 439 долара с дълго кожено яке.

„Имахме най-невероятното преживяване, обикаляйки Ватикана” , написа тя в Instagram. “Беше вълнуващо да разгледаме лично всички тези произведения на изкуството, на архитектурата и древноримските скулптури, особено произведенията на Микеланджело. Дори имахме възможност да разгледаме дрехите, носени от всеки папа в колекция, датираща още от 1500 г.”, пише риалити звездата.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Да идем на кино: “Баншите от Инишерин”, с 9 номинации за Оскар

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече