fbpx

На Балеарските острови забраниха пиенето на корем

Думите „ол инклузив“ вече не могат да се тълкуват като „пийте колкото искате“ в курортите от островната група

Дните, в които думите „ол инклузив“ могат да се тълкуват като „пийте колкото искате“, може би са отминали на Балеарските острови.

Министерството на външните работи и общността публикува информация за новите правила за пиене, наложени на Балеарските острови в Испания – Ибиса, Майорка и Менорка.

Почиващите могат да пият максимум шест напитки на ден в курортите с ол инклузив, докато  дейности, свързани с пиене – като обикаляне на кръчми, круизи с лодка за парти и happy hours са забранени.

Туристически агенти обясняват, че е  въведен максимум от шест алкохолни напитки на човек на ден, които могат да се сервират и тези напитки ще се предоставят само по време на обяд и вечеря (по три).

Новите ограничения обхващат Сан Антонио и Магалуф, докато правилото за шест напитки е в сила в курортите с ол инклузив.

Могат да бъдат наложени и глоби за посещение на „нередовни рекламни партита във вили и частни домове“, пояснява министърът на туризма на Балеарските острови Яго Негеруела

„Искаме да сложим край на лошото поведение. От април до май тази година ще увеличим полицейското присъствие в тези райони и броя на инспекторите. Ще имаме нулева толерантност към ексцесиите в туризма“, коментира министърът.

Новият закон забранява продажбата на алкохол извън лиценза от 21:30 до 8 часа сутринта и всеки, който наруши този закон, рискува да бъде глобен до 60 000 евро.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече