fbpx

На Балеарските острови забраниха пиенето на корем

Думите „ол инклузив“ вече не могат да се тълкуват като „пийте колкото искате“ в курортите от островната група

Дните, в които думите „ол инклузив“ могат да се тълкуват като „пийте колкото искате“, може би са отминали на Балеарските острови.

Министерството на външните работи и общността публикува информация за новите правила за пиене, наложени на Балеарските острови в Испания – Ибиса, Майорка и Менорка.

Почиващите могат да пият максимум шест напитки на ден в курортите с ол инклузив, докато  дейности, свързани с пиене – като обикаляне на кръчми, круизи с лодка за парти и happy hours са забранени.

Туристически агенти обясняват, че е  въведен максимум от шест алкохолни напитки на човек на ден, които могат да се сервират и тези напитки ще се предоставят само по време на обяд и вечеря (по три).

Новите ограничения обхващат Сан Антонио и Магалуф, докато правилото за шест напитки е в сила в курортите с ол инклузив.

Могат да бъдат наложени и глоби за посещение на „нередовни рекламни партита във вили и частни домове“, пояснява министърът на туризма на Балеарските острови Яго Негеруела

„Искаме да сложим край на лошото поведение. От април до май тази година ще увеличим полицейското присъствие в тези райони и броя на инспекторите. Ще имаме нулева толерантност към ексцесиите в туризма“, коментира министърът.

Новият закон забранява продажбата на алкохол извън лиценза от 21:30 до 8 часа сутринта и всеки, който наруши този закон, рискува да бъде глобен до 60 000 евро.

изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More