fbpx

На прохлада в Гренландия?

Независимо дали искате да се отдадете на релакс сред айсбергите на север, като пренебрегнете круизните кораби или предпочитате да се разходите из покритите със зелени поля планини на юг, Гренландия е пълна с контрасти.

Ако търсите спокойствие и тишина, отправете се към отдалечената, сурова пустиня на Арктическия кръг или към изолирания и богат на култура изток.

В каквато и посока да тръгнете, Гренландия със сигурност ще ви предложи приключение за цял живот. Започнете да планирате пътуването си сега.

Къде в Гренландия?

Независимо дали искате да се носите покрай гигантски ледени блокове с каяк, да наблюдавате скачащи през леда полярни мечки или да стъпите на твърда земя, Гренландия предлага приключения, подходящи за всеки тип пътник.

Северна Гренландия

Тук е за всички пристрастени към айсбергаите, пристрастени към слънцето и любителите на кучета. Северната част на Гренландия е за вас. Карайте своя собствена кучешка шейна, докато можете да опитате свежия въздух и да оцените зашеметяващата природа, която минава покрай вас. Не пропускайте включения в списъка на ЮНЕСКО айсфиорд Илулисат, където айсберги блестят на повърхността на водата като хиляди парчета стъкло под слънце, което никога не залязва.

Южна Гренландия

Един поглед на юг и ще разберете как Гренландия е получила името си. Разходете се от ферма на ферма през планините, гледайки надолу към морския лед, който “тече” покрай вас. Почувствайте топло посрещане от селата, които посещавате, и слушайте културните истории на местните. Загрейте се в естествен горещ извор и оценете силата и красотата на природата навсякъде около вас.

Арктическият кръг

Град Сисимиут, с оранжевото си сияние, излъчващо топлина от ярко оцветените си къщи, е истински комфорт в огромния, отдалечен и суров Арктически кръг. Сисимиут е идеалната база за приключения, откъдето можете да се разходите из безкрайния пейзаж с бял прах, да наблюдавате полярни мечки, арктически лисици и китове и да карате каяк сред блестящите айсберги. Ако искате истинско полярно приключение, това е за вас.

Източна Гренландия

Изтокът е за тези, които обичат да излизат навън през цялата година. Тази доминирана от планината част на страната предлага изобилие от възможности да сложите ски, да карате каяк, да се изкачите по най-стръмните склонове и да се разходите по ледената шапка. Не забравяйте да спрете, за да оцените уникалната култура на инуитските общности на изток. Дръжте очите си отворени и стискайте палци за северното сияние.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече