fbpx

Неделя е време за кино – “Хелоуин: Краят”

От петък само в кината празнуваме епичния завършек на една от най-великите хорър поредици – Хелоуин. В смразяващия “Хелоуин: Краят” феновете на 44-годишния, легендарен франчайз, но и всички любители на качествените кинозабавления, най-накрая ще могат да се насладят на очакваното финално стълкновение между Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс. 

Кой ще оцелее? Време ли е Майкъл да срещне съдбата, която заслужава? Или Лори ще погине пред лицето на злото? Това са въпросите, които емблематичната Джейми Лий Къртис поставя пред нас в ексклузивно обръщение към българската публика. Отговорите, разбира се, ще разберем в “Хелоуин: Краят“, който бележи и последния път, в който Къртис влиза в ролята на иконичното „финално момиче“ на хорър жанра, с която стартира и богатата ѝ филмова кариера. 

В допълнение, специално видео ни отвежда зад кулисите на “Хелоуин: Краят”, където Джейми Лий Къртис споделя, че филмът ще бъде брутален, изпълнен с насилие и феновете „направо ще откачат“, обещавайки, че сблъсъкът между двете икони в жанра ще бъде паметен, страховит и най-вече задоволителен. 

Хелоуин: Краят” обаче ще поднесе незабравимо изживяване не само за най-върлите почитатели на Хелоуин, но и за всички, които за първи път пресичат пътищата си с Майкъл Майърс. Режисьорът Дейвид Гордън Грийн подхожда към филма с идеята той да е много по-различен от предишните две части от трилогията – Хелоуин (2018) и Хелоуин убива (2021) и предлага история, която да резонира с публиката на множество нива, дори и зрителите да не са запознати с митологията на франчайза.

За филма:

Действието на “Хелоуин: Краят” се развива четири години след събитията в Хелоуин убива и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.  

Режисьор на “Хелоуин: Краят”  е Дейвид Гордън Грийн (Ананас ЕкспресХелоуинХелоуин убива), който е и сценарист, наравно с Дани МакБрайд, Пол Брад Логан и Крис Берние, по образи създадени от Джон Карпентър и Дебра Хил. В ролите са Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни, Роан Кембъл, Кайл Ричардс, Майкъл О‘Лиъри, Омар Дорси и др. 

“Хелоуин: Краят” можем да гледаме само в кината, IMAX и 4DX. 

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече